Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 7 aprilie 2022. Se răcește accentuat în mai multe zone din țară

Vremea 7 aprilie 2022. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 7 aprilie.

de Redactia Observator

la 06.04.2022, 15:24

În noaptea de miercuri spre joi cerul se va înnora treptat în jumătatea vestică a teritoriului și, mai ales spre dimineață, va ploua pe arii extinse în Banat, local în Oltenia și în Crișana și izolat în Transilvania. În vestul Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1800 m, trecător se vor semnala precipitații mixte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar local și temporar și în vestul și sud-estul țării. Temperaturile minime se vor situa între 2 și 13 grade, mai scăzute, până în jurul valorii de -2 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei unde se va produce brumă. Pe litoral și în depresiunile intramontane, izolat vor fi condiții de ceață.

Cum va fi vremea joi 7 aprilie 2022

Vremea se va răci față de ziua anterioară, mai accentuat în vest, sud-vest și centru, unde valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va avea înnorări și, mai ales în prima parte a intervalului, va ploua temporar în Banat, Crișana, Oltenia, local în Muntenia, sudul Dobrogei, în Transilvania și Maramureș și izolat în rest. În zona de munte cantitățile de apă pot depăși izolat 10...15 l/mp, iar la altitudini mai mari de 1800 m, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special pe creste unde, cu precădere spre sfârșitul intervalului, rafalele vor depăși 70...80 km/h, iar local și temporar și în est, sud-est și în extremitatea de nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în Moldova și nord-estul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 9 grade. Izolat, îndeosebi noaptea, se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Cerul va prezenta înnorări și, mai ales după-amiaza și seara, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, va fi de 16...18 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

Vremea la munte

Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, iar pe crestele Carpaților Meridionali vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în a doua parte a intervalului în Carpații Orientali și Meridionali, cu viteze mai mari pe creste (rafalele vor depăși 70...80 km/h).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 7 aprilie 2022. Se răcește accentuat în mai multe zone din țară