Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 8 august 2021. Frumos pe litoral, caniculă în vestul și sud-vestul țării. Temperaturi maxime de 37° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 8 august. Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 07.08.2021, 16:30

Căldură de vară pe termometru
Vremea duminică 8 august 2021 - Shutterstock

În noaptea de sâmbătă spre duminică cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, izolat, pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6...7 grade în estul Transilvaniei și 20...21 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Izolat, spre dimineață, vor fi condiții de ceață în depresiuni.

Vremea duminică 8 august 2021

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară la amiază în Banat, Crișana, local în Oltenia și în sud-vestul Munteniei și al Transilvaniei, unde și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în nord-vestul teritoriului și în zona Carpaților Occidentali, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor și, temporar, în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 27...28 de grade pe litoral și 37 de grade în Banat și sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8...9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23...24 de grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade.

Vremea pe litoral

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, în ușoară intensificare ziua. Temperturile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade, iar cele minime între 19 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 22...24 de grade.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în Carpații Occidentali, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 8 august 2021. Frumos pe litoral, caniculă în vestul și sud-vestul țării. Temperaturi maxime de 37° Celsius