Antena Meniu Search
x

Galerie foto Vremea 8 mai 2021. Se răcește în mare pare a țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 8 mai 2021. Vremea se va răci în cea mai mare parte a teritoriului, iar temperaturile maxime nu vor depăși 20 de grade Celsius.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 07.05.2021, 14:17

prognoza meteo 8 mai
Vremea, sâmbătă, 8 mai 2021 - Shutterstock
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

În noaptea de vineri spre sâmbătă cerul va avea înnorări și va ploua în vest, centru și nord și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, iar în sud-est se vor semnala și descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. La munte, la altitudini de peste 1800 m, îndeosebi spre sfârșitul intervalului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși 80...90 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, mai scăzute în depresiuni.

Vremea sâmbătă 8 mai 2021

Vremea va fi caracterizată de valori termice mai coborâte decât cele climatologic specifice datei în vest, centru, nord și nord-est și apropiate de cele normale în restul țării. În prima parte a intervalului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nord, centru și în sud-est, precum și munte, unde doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitații mixte. Noaptea cerul se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general de 45...55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a masivelor sudice, va sufla tare, cu peste 90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, mai coborâte, spre valori în jurul a -4 grade, în depresiuni unde se va forma brumă.

Prognoza meteo București

Vremea se va răci față de ziua anterioară și va fi ușor instabilă. în prima parte a intervalului vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Noaptea cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 7...8 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Vremea la munte

Valorile termice vor scădea semnificativ în toate masivele, vremea devenind rece mai ales noaptea. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, mai ales în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali. La altitudini de peste 1800 m precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări îndeosebi în zona înaltă a masivelor sudice unde va sufla tare, cu peste 90 km/h. Noaptea, cerul se va degaja treptat, iar vântul va mai slabi în intensitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 8 mai 2021. Se răcește în mare pare a țării