Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 9 iulie - 5 august 2024. Blocaj de aer fierbinte peste România. Pericol de secetă severă și incendii de vegetaţie

Administraţia Națională de Meteorologie a emis marţi, 9 iulie, prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 9 iulie - 5 august 2024. Potrivit specialiștilor, ca urmare a unui transport de aer tropical, valul de cãldurã va persista şi chiar se va intensifica pe parcursul acestei săptămâni. Va fi caniculã în majoritatea zonelor, iar stresul termic se va accentua de la o zi la alta. 

de Redactia Observator

la 09.07.2024 , 14:04

ANM a actualizat prognoza metro pe patru săptămâni. "Pe parcursul acestei săptămâni, va fi caniculã în majoritatea zonelor, iar stresul termic va fi în accentuare de la o zi la alta. Temperaturile maxime de la umbră se vor încadra între 32 şi 40 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 16 şi 25 de grade, caracterizând o serie de nopți tropicale. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în cea mai mare parte a ţãrii, astfel valorile resimțite vor trece cu ușurință de 40 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza, când vor fi averse slabe, descãrcãri electrice şi uşoare intensificãri ale vântului, local în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, precum şi în nordul Carpaţilor Orientali", spun specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prognoza meteo 9 - 15 iulie 2024

Articolul continuă după reclamă

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Pe acelaşi subiect

Vremea 15 - 22 iulie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 22 - 29 iulie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor deficitar în regiunile nord-vestice și sudvestice.

Vremea 29 iulie - 5 august 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Vremea » Vremea 9 iulie - 5 august 2024. Blocaj de aer fierbinte peste România. Pericol de secetă severă și incendii de vegetaţie