Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 17 aprilie 2024. Vin furtunile în mai multe zone din țară. Temperaturile scad brusc

Vremea de mâine în România. Până pe 17 aprilie valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, accentuată în Banat, Crişana şi Maramureş, astfel încât se vor apropia de normele perioadei şi doar uşoară în rest, unde vor caracteriza în continuare o vreme extrem de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa de la valori de 18...20 de grade în nord-vest şi până la 32...33 de grade în sud-est. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta mai ales din orele după-amiezii, prin înnorări, averse şi descărcări electrice în Banat, Crişana, Maramureş, iar spre seară local în Transilvania şi pe areale mici în Oltenia şi Muntenia. Izolat vor fi condiţii de grindină.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 16:41

vremea miercuri 17 aprilie 2024
Vremea de mâine 17 aprilie 2024. Vin furtunile în mai multe zone din țară. Temperaturile scad brusc - Observator

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile de temperatură vor fi în scădere în toată ţara. Cerul va avea înnorări şi va ploua în cea mai mare parte a ţării. Vor fi mai ales averse, iar în regiunile sud-estice se vor semnala descărcări electrice şi cantităţi de apă însemnate (local 20...30 l/mp şi izolat peste 40 l/mp). La altitudini de peste 1500 m precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sud şi est cu viteze în general între 45 şi 55 km/h. Izolat vor fi vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 26 de grade în Dobrogea, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

Prognoza meteo București

Vremea va fi în general instabilă şi se va răci. Cerul va avea înnorări şi vor fi perioade cu averse, cel mai probabil după orele amiezii însoţite şi de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade.

Vremea de mâine la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile de temperatură vor fi în scădere. Cerul va avea înnorări şi va ploua. Vor fi mai ales averse, iar îndeosebi în zona Carpaţilor de Curbură vor fi şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi însemnate (local 20...30 l/mp şi izolat peste 40 l/mp) şi izolat va cădea grindină. La altitudini de peste 1500 m precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificări.

Cum va fi vremea în Europa

Vremea va fi predominant frumoasă în sud-vestul continentului, dar în rest vor fi înnorări şi precipitaţii local însemnte cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie, dar în zonele montane precum şi în Scandinavia se vor semnala precipitaţii mixte. În partea de sud-est instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, local fenomene electrice şi izolat posibil grindină. Vântul va avea intensificări îndeosebi în Arhipelagul Britanic, Franţa, Austria, Polonia, Italia, Peninsula Balcanică, Ucraina şi pe arii mai restrânse în rest. În sudul Europei temperaturile vor fi în scădere faţă de ziua precedentă, iar în rest nu se vor modifica semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 17 aprilie 2024. Vin furtunile în mai multe zone din țară. Temperaturile scad brusc