Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 2 mai 2023: Temperaturi maxime de 25 de grade Celsius. Anunțul meteorologilor

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 2 mai 2023.

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 16:10

Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în regiunile vestice şi sud-vestice, unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-vestul teritoriului, viteze mai mari urmând a se înregistra în zona montană înaltă aferentă, unde la rafală se vor depăşi viteze de 70...80 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în nordul extrem al litoralului şi 25 de grade, pe suprafeţe mici în Oltenia, Banat şi Crişana, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în estul Transilvaniei, unde se va produce brumă, şi 13 grade în Dealurile de Vest. Pe areale mici se va semnala ceaţă, în special în regiunile extracarpatice şi în depresiuni.

Prognoza meteo București. Cum va fi vremea mâine, 2 mai 2023

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin ziua şi variabil noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat.

Pe acelaşi subiect

Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 7...8 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, spre 5 grade. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea la munte și pe litora pe 2 mai 2023

Vremea va fi predominant frumoasă la munte. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în masivele vestice, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în vestul Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depăşi 70...80 km/h. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative.

Pe litoral vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi

moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 16 grade, iar cele minime între 8 şi 10 grade. 

Cum va fi vremea în Europa. Prognoza meteo ANM

Deja a patra zi la rând, cel mai cald va fi în Spania și în Portugalia - unde aerul cald dinspre nord-vestul Africii și cerul mai mult sau pe de-a-ntregul senin vor face încât temperatura aerului din unele locuri să ajungă la 30 grade; contrastand cu situația din acea zonă sud-vestică a continentului, cea din țările centrale și desigur din cele nordice va fi caracterizată de regim termic modest - cele mai multe maxime urmând a rămâne sub 18 grade și cel mai frig va fi în apropierea Mării Baltice, la vest și la est de aceasta. 

Majoritatea precipitațiilor se vor semnala în zona eminamente marină dintre nord-vestul Italiei, sudul acesteia (I. Sicilia) și Grecia - unde ploile vor fi în general abundente, însoțite de manifestări de furtună ori de vreme severă și generatoare de evenimente hidrologice nefaste. Mai slab și pe suprafețe mai mici decât în acea regiune va ploua în țările centrale (foarte probabil, în preajma Alpilor și în spațiul panonic) și în nordul scandinav. 

Vremea din restul Europei va fi mai degrabă schimbătoare, cu cer variabil sau temporar noros, chiar senin la nord de Marea Neagră și cu ploi trecătoare sau/și sporadice. Vânt intens se va observa pe Marea Mediterana între Italia, Libia și Grecia; de asemenea, probabil în nord-vestul acestei mări - dimineață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 2 mai 2023: Temperaturi maxime de 25 de grade Celsius. Anunțul meteorologilor