Antena Meniu Search
x

Vremea 17 iulie - 14 august 2023. ANM anunță un nou val de canculă, temperaturile maxime vor atinge iar 40 de grade la umbră

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 17 iulie - 14 august 2023. Potrivit specialiștilor, valul de cãldurã şi disconfortul termic vor continua sã se extindã şi sã se intensifice la începutul săptămânii viitoare în regiunile sudice. 

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 08:33

Vremea 17 iulie - 14 august 2023. ANM anunță un nou val de canculă, temperaturile maxime vor atinge iar 40 de grade la umbră - Observator

Meteorologii ANM au emis vineri, 14 iulie 2023, prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. 

"Valul de cãldurã şi disconfortul termic vor continua sã se extindã şi sã se intensifice la începutul săptămânii viitoare în regiunile sudice. Va fi caniculã, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) se va situa în jurul valorii critice de 80 de unitãţi. Prin urmare, temperaturile maxime se vor situa în general între 31 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori termice în sudul Munteniei. În acest interval de prognoză vor fi și manifestãri de instabilitate atmosfericã mai ales în zonele montane, în nordul şi nord-vestul ţãrii, unde cantitãţile de precipitații vor fi mai însemnate", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 17 – 24 iulie 2023

În săptămâna 17 – 24 iulie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, nord-estice și centrale, dar și deficitar în cele sud-vestice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pe acelaşi subiect

Vremea 24 – 31 iulie 2023

În săptămâna 24 – 31 iulie, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele centrale și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 31 iulie – 7 august 2023

În săptămâna 31 iulie – 7 august, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 7– 14 august 2023

În săptămâna 7– 14 august, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 17 iulie - 14 august 2023. ANM anunță un nou val de canculă, temperaturile maxime vor atinge iar 40 de grade la umbră