Foto Vremea de mâine 20 septembrie 2024. Tot mai puține ploi. Prognoza meteo ANM
Vremea în România, București, Cluj. Cerul va fi variabil în vest şi sud-vest şi mai mult noros în rest şi se vor semnala averse în cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea, estul Transilvaniei şi local în Muntenia, precum şi în zonele de munte. Probabilitatea pentru cantităţi de 10...15 l/mp şi izolat de peste 20...25 l/mp va fi mai ridicată în sudul Moldovei şi în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în jumătatea estică a Munteniei, în Dobrogea, sudul Moldovei şi local în zonele de munte. Temperaturile maxime se vor situa local sub mediile multianuale specifice acestei date în jumătatea de est şi vor fi cuprinse între 16 şi 26 de grade.
Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul Banatului, Oltenia, sudul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali, unde izolat vor mai fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe parcursul zilei în regiunile sudice şi în zonele de munte, în general cu viteze de 40...50 km/h, dar mai mari pe litoral până spre 60...65 km/h.
Temperaturile maxime se vor situa între 18 şi 25 de grade, iar cele minime între 4 şi 16 grade, cu valori mai scăzute, până spre 0...2 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali unde vor fi condiţii de brumă. Dimineaţa şi noaptea izolat se va forma ceaţă îndeosebi în Transilvania şi Moldova.
Prognoza meteo București
Valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic al datei. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei vântul va prezenta unele intensificări, cu viteze de 40...45 km/h şi noaptea va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 7...11 grade.
- 7 judeţe intră sub cod galben de ploi până la ora 21. Zonele vizate de averse însemnate cantitativ
- ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la jumătatea lunii...
- O nouă viitură se îndreaptă spre România. Alertă după ce Dunărea a ieşit din matcă în mai multe ţări
Vremea la munte
Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zona Carpaţilor Meridionali, unde izolat vor mai fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei, în general cu viteze de 40...50 km/h.
Temperaturi pe litoral
Vremea va fi normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului şi izolat va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (rafale în general de 45...55 km/h), iar noaptea va scădea în intensitate. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 23 de grade, iar cele minime între 13 şi 16 grade. Noaptea şi dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va fi de 21...22 de grade.
Cum va fi vremea în Europa
Cerul va avea înnorări şi vor fi ploi în Portugalia, Spania, Italia, Franţa, Peninsula Balcanică şi local în Regatul Unit, iar în extremitatea de nord a Peninsulei Scandinavice vor fi precipitaţii mixte. Izolat se vor acumula cantităţi însemnate de apă (în general în Spania şi Grecia). Ploile vor fi şi sub formă de aversă, cu descărcări electrice. În restul continentului va predomina vremea frumoasă şi numai pe arii restrânse vor fi astfel de fenomene. Vântul va avea intensificări îndeosebi în nord, nord-vest şi în zonele aflate la vest şi la nord de Marea Neagră. Temperaturile nu se vor modifica semnificativ faţă de ziua precedentă. În zonele joase de relief, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰