Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 28 noiembrie 2023. Schimbări de temperatură în toată țara. Anunțul meteorologilor

Vremea de mâine 28 noiembrie 2023. În intervalul 27 noiembrie - 28 noiembrie 2023 vremea va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte, unde izolat va ninge slab. Seara în jumătatea vestică a teritoriului local vor fi precipitaţii slabe mixte ce pot favoriza depunerile de polei, iar în zonele de munte va ninge. În celelalte regiuni probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, în special în Carpaţii Orientali, cu viteze de peste 70...80 km/h, viscolind zăpada. În restul zonelor, vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu unele intensificări (în general de 40...50 km/h), cu precădere la începutul zilei, în sud, în est şi în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -5...-4 grade în zonele depresionare şi 6...7 grade în sud-vest. 

de Redactia Observator

la 27.11.2023, 16:45

Valorile termice vor creşte în aproape toată ţara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -2 şi 9 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane şi deluroase (unde se va depune strat de zăpadă, local consistent), mixte în nordul şi centrul ţării şi predominant ploi în rest.

Local în regiunile vestice vor fi cantităţi de apă însemnate (15...20 l/mp), iar în special în zonele subcarpatice, în centrul şi în nord-estul teritoriului, pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari pe litoral şi la munte (rafale de peste 70...80 km/h), viscolind ninsoarea. Izolat se va forma ceaţă.

Prognoza meteo marți 28 noiembrie 2023

Valorile termice vor creşte faţă de ziua anterioară, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de 2...4 grade.

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări noaptea (rafale în general de 35...45 km/h).

Vremea de mâine la munte

Valorile termice vor fi în creştere. Cerul va fi noros şi pe arii extinse vor fi precipitaţii local însemnate cantitativ în special în masivele vestice şi sud-vestice. La începutul intervalului, vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă, apoi la altitudini mai joase precipitaţiile vor fi mixte şi va creşte probabilitatea pentru depuneri de polei.

Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...80 km/h îndeosebi în Carpaţii de Curbură şi Meridionali, ce va determina transport de zăpadă şi temporar vizibilitate scăzută.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie sau lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a continentului, excepţie făcând zonele aflate la nord de Marea Neagră, unde cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitaţii redusă. Vântul va avea intensificări în nordul, centrul, sudul şi sud-estul continentului şi izolat în rest.

Temperaturile vor marca o creştere faţă de ziua precedentă în extremitatea sud-vestică a Europei, iar în rest nu se vor modifica semnificativ. Dimineaţa, în zonele mai joase de relief vor fi condiţii de ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 28 noiembrie 2023. Schimbări de temperatură în toată țara. Anunțul meteorologilor