Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 3 ianuarie 2024. Temperaturi de până la 14 grade Celsius

Vremea de mâine în România. Până pe 3 ianuarie vremea va fi caracterizată tot de temperaturi peste cele specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros şi va ploua slab, pe arii restrânse în sud-estul ţării, iar în zona Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari în Carpaţii Orientali şi Occidentali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 12 grade.

de Redactia Observator

la 02.01.2024, 15:57

familie cu copii
Vremea de mâine 3 ianuarie 2024. Temperaturi de până la 14 grade Celsius - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Valorile termice se vor menţine cu mult peste mediile multianuale specifice începutului de ianuarie. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime în general între 0 şi 7 grade. În regiunile intracarpatice vor fi înnorări în general persistente şi vor fi perioade în care va ploua, iar în sud şi est cerul va fi temporar noros şi numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe, îndeosebi pe parcursul zilei. Dimineaţa, în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat se poate forma polei.

În zona de munte vor fi precipitaţii pe arii extinse, moderate cantitativ în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali (20...30 l/mp), predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini mai mari de 1700 m şi lapoviţă şi ninsoare cu depunere de strat nou de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări la munte, în general cu viteze de 60...70 km/h, iar în zona înaltă a Munţilor Apuseni şi a Carpaţilor Orientali rafalele vor depăşi 90....100 km/h, dar la cote mai reduse (40...50 km/h) şi în zonele joase din nord-vest, centru şi est. Dimineaţa şi noaptea, izolat, îndeosebi în sud vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo București 3 ianuarie 2024

Regimul termic se va menţine peste cel specific datei, maxima se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar minima va fi de 2...4 grade. Ziua cerul va avea înnorări, dar probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă, apoi se va degaja. Vântul va sufla slab şi moderat.

Pe acelaşi subiect

Vremea de mâine la munte

Cerul va prezenta înnorări în general persistente şi vor fi precipitaţii pe arii extinse, moderate cantitativ în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali (20...30 l/mp), predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini mai mari de 1700 m şi lapoviţă şi ninsoare cu depunere de strat nou de zăpadă. La începutul intervalului în zonele depresionare se poate forma polei. Vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 60...70 km/h, iar în zona înaltă a Munţilor Apuseni şi a Carpaţilor Orientali rafalele vor depăşi 90....100 km/h. Valorile termice vor fi mai ridicate comparativ cu ziua precedentă.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a Europei. Local vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în partea vestică, sud-vestică şi central-nordică a continentului şi ninsori în nord şi în est. În rest, doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice şi local în rest. Din punct de vedere termic, în nordul şi nord-estul Europei vremea va fi rece, local geroasă, iar în rest, temperaturile vor fi, în mare parte, mai ridicate decât cele normale pentru începutul lunii ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 3 ianuarie 2024. Temperaturi de până la 14 grade Celsius