Antena Meniu Search
x

Vremea extremă a lovit cu o forţă devastatoare litoralul. Zeci de maşini au fost distruse

Litoralul a fost pur şi simplu măturat de o furtună extrem de violentă. Sunt apartamente şi zeci de maşini distruse după ce vijelia a smuls un acoperiş şi a împroşcat ţiglele peste un cartier întreg, a rupt o schelă şi a doborât mai mulţi copaci.

de Redactia Observator

la 04.08.2019, 11:37

Vezi și

Litoralul a fost pur şi simplu măturat de o furtună extrem de violentă. Sunt apartamente şi zeci de maşini distruse după ce vijelia a smuls un acoperiş şi a împroşcat ţiglele peste un cartier întreg, a rupt o schelă şi a doborât mai mulţi copaci. Pe mare a fost filmată o tornadă, în timp ce pe nisip era furtună.

Autorităţile au dat, din nou, cu stângul în dreptul. Au încurcat codurile, iar mesajul RO alert a fost emis după urgie. Nici alte zone din ţară nu au scăpat de capriciile vremii.

Apartamente afectate, zeci de maşini distruse şi peste 150 de apeluri la 112. Este bilanţul urgiei care a generat haos în mai puţin de o oră.

În judeţul Constanţa s-a emis o avertizare nowcasting, dar codul portocaliu a fost încurcat cu cel roşu, iar mesajul RO-alert a fost trimis abia după ce furtuna a făcut ravagii.

Este anchetă acum. Reprezentanţii ISU Dobrogea şi-au cerut scuze, iar angajatul vinovat ar putea fi cercetat disciplinar.

Tot pe litoral, în mijlocul zilei, turiştii din Eforie Nord au fost martorii unui fenomen meteo neobişnuit. O trombă marină s-a format în largul Mării Negre.

În loc să asculte sfatul salvamarilor, curioşii au rămas pe plajă - să imortalizeze valurile agitate.

După fenomenele meteo extreme au rămas inundaţiile şi turişti cu vacanţa ruinată.

Vremea a creat probleme şi în alte judeţe. În Tulcea, o căruţă - a fost surprinsă de viitură, iar un copil luat de ape. Pompierii au reuşit să-l găsească, în viaţă, la 5 kilometri distanţă.

Şi în Prahova, un tată şi cei doi copii au fost găsiţi în viaţă după ce, în timp ce traversau râul cu căruţa, i-a luat viitura.

Meteorologii anunţă că şi astăzi, duminică, vremea va fi mai rece decât normalul acestei perioada, iar ploile ar putea reveni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea extremă a lovit cu o forţă devastatoare litoralul. Zeci de maşini au fost distruse