Antena Meniu Search
x

Vremea în ianuarie 2024. Unde ninge şi care sunt temperaturile în România

Luna ianuarie va aduce temperaturi de primăvară. Conform specialiștilor ANM, de la începutul săptămânii viitoare, o masă de aer tropical va influența spațiul geografic al țării noastre.

de Redactia Observator

la 27.12.2023, 18:11

Vremea în ianuarie 2024 - Observator

"De la începutul săptămânii viitoare o masă de aer tropical va influența spațiul geografic al țării noastre. Astfel, vremea va fi deveni deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an, cu valori termice în medie de 8 - 14 grade Celsius peste normalul acestui interval. Vor mai fi ploi în Maramureş, Transilvania, Crişana şi izolat în estul teritoriului, iar la munte, în special în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ploaie. Vântul va avea rafale în general de peste 70 - 90 km/h la altitudini mari la munte, dar intensificãri locale şi temporare cu viteze de pânã la 45 - 55 km/h vor fi în prima parte a intervalului şi în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 18 grade Celsius. Prin zonele joase de relief sau în depresiuni este posibil să mai avem condiții de ceață", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în ianuarie 2024 în Bucureşti şi marile oraşe

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Vremea 8 - 15 ianuarie 2024

Pe acelaşi subiect

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea sudică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 15 - 22 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

2023, cel mai călduros an din istorie pentru România

2023 a fost cel mai călduros an din istorie pentru România, Crăciunul acesta a adus temperaturi record în sudul ţării. 

"2023 este cel mai călduros an din istorie pentru România cu o temperatură medie  de 12,5 grade și abatere termică de 2,3 grade fata de normalul perioadei 1981 - 2010. Vreme caldă până la finalul anului cu recorduri în Decembrie avem abatere termică de 3 grade. Cel mai posibil să înregistram cel mai călduros an din 1900 și până în prezent", a explicat la un post de televiziune directorul ANM, Elena Mateescu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Vremea în ianuarie 2024. Unde ninge şi care sunt temperaturile în România