Antena Meniu Search
x

Două județe, sub avertizări cod galben de vreme severă în următoarele ore. Rafale de peste 100 km/h, în zona de munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de vreme severă în două județe. Alertele vizează zonele de munte și sunt valabile până la ora 20.00.

de Redactia Observator

la 26.12.2023, 14:29

Două județe, sub avertizări cod galben de vreme severă în următoarele ore. Rafale de peste 100 km/h, în zona de munte - Arhiva / imagine ilustrativă

ANM a emis o avertizare cod galben pentru zona de munte din județele Suceava și Neamț. Potrivit meteorologilor, vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90...100 km/h în zona de munte de peste 1800 de metri în județele Suceava și Neamț.

Avertizarea este valabilă până marți, la ora 20.00.

Vremea 26 decembrie în ţară. Temperaturi de primăvară la sfârşitul lunii decembrie

Vremea va fi deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri şi pe suprafeţe mici ploi slabe, în jumãtatea de nord a ţãrii şi în zona montanã. Pe creste, în special ale Carpaţilor Orientali, trecãtor vor fi şi ninsori slabe. Vântul va prezenta intensificãri la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde la rafalã se vor depãşi 80...90 km/h, dar izolat şi la viteze mai mici şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade. Se va semnala ceaţã, mai ales dimineaţa şi noaptea, local în regiunile intracarpatice şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Presiunea atmosferică va creşte în a doua parte a intervalului.

Pe acelaşi subiect

Vremea 26 decembrie în Capitală

La noapte, temperatura minimã, mai ridicatã decât în mod normal la aceastã datã, va fi de 4...6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea va fi deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii decembrie, cu o temperaturã maximã de 16...17 grade şi o minimã de 3...5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Noaptea vor fi condiţii de ceaţã. Presiunea atmosferică va creşte în a doua parte a intervalului.

Vremea 26 decembrie la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în a doua parte a intervalului, când izolat, în masivele nordice cu precãdere la altitudini mari va ninge slab.  Vântul va avea intensificãri îndeosebi la altitudini mari, unde la rafalã se vor depãşi 80...90 km/h. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai mari decât cele normale perioadei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Două județe, sub avertizări cod galben de vreme severă în următoarele ore. Rafale de peste 100 km/h, în zona de munte