Antena Meniu Search
x

2023 a fost cel mai călduros an din istorie pentru România. Cu cât a crescut temperatura faţă de normal, în decembrie

2023 este cel mai călduros an din istorie pentru România, Crăciunul acesta aducând temperaturi record în sudul ţării. Potrivit ANM, vremea caldă se va menţine până la finalul anului. 

de Redactia Observator

la 27.12.2023, 17:49

2023 a fost cel mai călduros an din istoria României. ANM anunţă că vom încheia anul cu vreme de primăvară
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat la Antena 3 că 2023 este cel mai călduros an din istorie pentru România, vremea caldă menţinându-se până la finalul anului. 

"2023 este cel mai călduros an din istorie pentru România cu o temperatură medie  de 12,5 grade și abatere termică de 2,3 grade fata de normalul perioadei 1981 - 2010. Vreme caldă până la finalul anului cu recorduri în Decembrie avem abatere termică de 3 grade. Cel mai posibil să înregistram cel mai călduros an din 1900 și până în prezent", explică Elena Mateescu. 

Cum va fi vremea de Revelion

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 26 decembrie 2023 - 22 ianuarie 2024. Conform specialiștilor ANM, finalul de an aduce temperaturi de primăvară. 

Pe acelaşi subiect

Vremea 26 decembrie 2023 - 1 ianuarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului.

Prognoza meteo 1 - 8 ianuarie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Vremea 8 - 15 ianuarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea sudică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 15 - 22 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » 2023 a fost cel mai călduros an din istorie pentru România. Cu cât a crescut temperatura faţă de normal, în decembrie