Antena Meniu Search
x

Vremea de Paște. Cer înnorat și ploi după noaptea de Înviere

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea de Paște. În zilele de vineri și sâmbătă temperaturile vor atinge chiar și 25 de grade Celsius, urmând ca duminică vremea să devină în general instabilă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 16.04.2020, 16:20

Vremea de Paște
Turlele Mănăstirii Snagov - MMA / Vlad Stan via Hepta

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea de Paște. În zilele de vineri și sâmbătă temperaturile vor atinge chiar și 25 de grade Celsius, urmând ca duminică vremea să devină în general instabilă.

În prima zi de Paște cerul va avea înnorări și va ploua cu o probabilitate mai mare în zonele de deal și munte.

Vremea vineri 17 aprilie 2020

Vremea va deveni caldă pentru a doua decadă a lunii aprilie, chiar deosebit de caldă, local îndeosebi în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul și nord-estul țării, unde spre seară și în cursul nopții, pe arii restrânse va ploua și sub formă de aversă, iar izolat, la peste 1800 m în nordul Carpaților Orientali pot fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei în zona montană înaltă, în sudul Banatului și în vestul Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 25 de grade, iar cele minime între 0...2 grade în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă și 11...12 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Presiunea atmosferică va scădea în prima parte a intervalului, apoi va crește.

Prognoza meteo sâmbătă 18 aprilie 2020

Vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor, chiar deosebit de caldă în cele sudice și sud-vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la deal și la munte, iar noaptea și în vestul și sud-estul țării, unde local va ploua. Ploile vor avea și caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în Transilvania, iar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade pe litoral și 27 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime, în general, între 0 și 11 grade. Izolat vor fi condiții de ceață. Presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

Vremea duminică 19 aprilie 2020

Vremea se va răci și va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate, și va ploua, cu o probabilitate mai mare ziua în zonele de deal și munte și pe arii restrânse în rest, iar spre seară și noaptea local în sud și sud-est. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, se vor semnala descărcări electrice, iar pe crestele montane, treptat se vor transforma în lapoviță și ninsoare. în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor semnala cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea temporar intensificări, mai ales în timpul ploilor, când izolat va putea lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime între -2 și 9 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea de Paște. Cer înnorat și ploi după noaptea de Înviere