Antena Meniu Search
x

Vremea se schimbă radical în 24 de ore. ANM anunţă frig, ninsori, ploi, lapoviţă și viscol

Meteorologii au anunţat o răcire considrabilă a vremii, de miercuri, în aproape toată ţara. În mai puţin de 24 de ore, temperaturile vor coborî chiar şi cu 15 grade Celsius faţă de ziua de azi, iar la munte va reveni iarna, cu ninsori şi viscol.   

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.04.2021, 09:42

Dacă în zonele montane urmează ninsori şi viscol, în restul ţării vor predomina ploile. În noaptea de miercuri spre joi, se vor semnala precipitaţii mixte, local în Maramureş, Transilvania şi pe arii restrânse în Crişana.

Precipitaţii pe arii extinse, la munte se reîntoarce iarna

"Ploile vor fi în extindere şi vor acoperi cea mai mare parte a teritoriului. În zonele de munte vor predomina ninsorile, iar în cursul nopţii se vor semnala precipitaţii mixte, local în Maramureş, Transilvania şi pe arii restrânse în Crişana. Prin cumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local 15...20 l/mp şi izolat 25...30 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri la munte, pe creste rafalele de 60...70 km/h viscolind ninsoarea şi spulberînd zãpada, iar cu viteze în general de 40...50 km/h şi în celelalte zone, cu probabilitate mai mare în sudul şi sud-estul teritoriului", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Răcirea va fi una considerabilă, tenperaturile urmând să se încadreze, în general, între 5 şi 12 grade Celsius, iar cele minime între -1 şi 8 grade Celsius.

Pe acelaşi subiect

Vremea se răcește considerabil, de miercuri

Potrivit specialiştilor, mâine, valorile în termometre vor coborî chiar şi cu 15 grade Celsius faţă de azi.

Temperaturile scad în 24 de ore chiar şi cu 15 grade Celsius

O încălzire uşoară ar urma să aibă loc abia în weekend.

Cum va fi vremea de Paște

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă de primăvară, potrivit prognozei meteo pentru perioada 12 aprilie - 10 mai. În săptămâna ce urmează Paștelui Ortodox valorile termice vor fi specifice începutului de lună mai.

Potrivit meteorologilor, precipitaţiile vor fi mai însemnate cantitativ în săptămâna 19 - 26 aprilie în vestul țării.

Prognoza meteo 12 – 19 aprilie 2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în regiunile centrale și de nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 19 – 26 aprilie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local în extremitatea nordică a țării.

Prognoza meteo 26 aprilie – 3 mai 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Vremea 3 – 10 mai 2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea se schimbă radical în 24 de ore. ANM anunţă frig, ninsori, ploi, lapoviţă și viscol