Antena Meniu Search
x

Video Zonele din ţară lovite de ploi şi vijelii azi şi mâine. Meteorologii au anunţat cod roşu şi cod portocaliu de furtuni la final de vară

Sfârşit furtunos de vară! După săptămâni întregi de caniculă, vijeliile au pus stăpânire pe aproape toată ţara. Vântul care a bătut cu peste 90 de kilometri la oră în unele zone. a rupt acoperişurile unor blocuri şi a doborât copaci peste maşini. Avertizarea meteorologilor de vreme rea este valabilă până mâine. Prima zi de toamnă va aduce cer senin şi temperaturi de până la 30 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 19:27

Vezi și

Furtuna de cod roşu a făcut prăpăd aseară în Satu Mare. Rafalele au smuls cu totul acoperişurile mai multor blocuri şi le-au aruncat peste maşinile locatarilor.

Localnic: A căzut un plop şi apoi a căzut şi acoperişul. Prima dată a căzut plopul. A căzut pe două maşini. Şi la aproximativ 10 minute tot acoperişul blocului s-a desprins. Daune sunt şi pe faţada blocului şi la geamurile oamenilor.

Parcările au fost pline de resturi de tablă, lemne şi cărămizi. Când ploaia s-a mai domolit, localnicii au ieşit să evalueze pagubele. Peste 50 de copaci au fost doborâţi pe şosele şi au îngreunat circulaţia, iar mai multe străzi au fost inundate. Pompieri au intervenit cu drujbele ca oamenii să poată intra în scările de bloc.

Furtuna de cod roşu a făcut prăpăd aseară în Satu Mare

Pe acelaşi subiect

Şi azi-dimineaţă, oraşul avea încă urmele teribilei furtuni. Oamenii n-au mai avut răbdare să intervină autorităţile şi au ieşit singuri să strângă resturile din faţa blocurilor.

În partea de est a ţării, mai multe localităţi din judeţul Bacău au fost inundate în câteva zeci de minute. Curţile şi grădinile oamenilor au fost acoperite de ape.

"Dezastru, dezastru, dezastru, dezastru. Unde să te ascunzi, frate?"

În oraş, canalizările nu au făcut faţă volumului mare de apă. Mai multe străzi principale au devenit lacuri. A plouat atât de tare încât apa a părtuns într-un microbuz care trebuia să ajungă de la Iaşi la Bacău.

Mâine vor fi din nou ploi de vară în aproape toată ţara

Şi în Sibiu vremea s-a schimbat brusc peste noapte. imagini in oglinda, paralele Dacă ieri, oamenii se răcoreau lângă fântânile arteziene şi stăteau la coadă la îngheţată, azi au schimbat tricourile cu hanoracele. Au fost doar 22 de grade Celsius, cu zece mai puţine decât ziua precedentă.

Până la miezul nopţii va fi cod portocaliu de vreme rea în jumătate de ţară, iar riscul de inundaţii rămâne ridicat. Ultima lună de vară ar putea intra în istorie. În august, am avut în total 25 de zile caniculare şi doar 6 cu temperaturi sub 35 de grade Celsius.

Simona Căpşună, meteorolog: Două valuri de căldură puternică au evoluat în august, unul la începutul lunii care a durat aproximativ o săptămână şi al doilea care a debutat pe 14 august şi încă nu s-a terminat. Cea mai ridicată temperatură de 41 de grade Celsius la umbră s-a înregistrat la Zimnicea, iar perioada foarte lungă de persistenţă a caniculei va face ca şi această lună, la fel ca şi iulie să se înscrie între cele mai călduroase din ultima jumătate de secol.

Mâine vor fi din nou ploi de vară în aproape toată ţara. De vineri, se înseninează iar primul weekend de toamnă se anunţă unul călduros.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Zonele din ţară lovite de ploi şi vijelii azi şi mâine. Meteorologii au anunţat cod roşu şi cod portocaliu de furtuni la final de vară