Antena Meniu Search
x

Video 5 despre tine, 12 septembrie 2023. Parcare pe care: cele mai scumpe locuri de parcare din România

Observator: 5 despre tine!

de Redactia Observator

la 12.09.2023, 19:48

Vezi și

1. Parcare pe care - cele mai scumpe locuri de parcare din România

Traficul ca traficul, dar cum e cu parcările? Ne mănâncă viaţa. În Bucureşti, pierdem în fiecare zi mai bine de jumătate de oră bâjbâind după un loc liber. Mulţi cedează şi lasă maşina pe unde apucă, legal sau nu. Primarul general promite 60.000 de locuri noi de parcare până anul viitor. Până atunci, ne invită în autobuz

2. Certificat de cultură - cum diferenţiem produsele eco şi bio la cumpărături

O farfurie sănătoasă la mic dejun, prânz sau cină pare să fie ţelul multora dintre noi. Dar cine ne garantează că nu suntem păcăliţi de etichetă şi că un produs vândut drept eco este cu adevărat natural? Şi care este diferenţa între eco, bio şi organic? Sunt întrebări la care am încercat să aflăm răspunsul într-o piaţă încă de nişă în ţara noastră, cu lactate, miere sau fructe la preţuri aproape duble.

3. La masă cu Brâncuşi - cea mai mare expoziţie din ultimii 50 de ani în România

Expoziţie eveniment la Timişoara, Capitală Europeană a Culturii. Brâncuşi, surse româneşti şi perspective universale reuneşte în jur de 100 de operea ale lui Constantin Brâncuşi: sculpturi bineînţeles, dar şi fotografii sau filmări realizate de el în atelier. Vorbim de cele mai multe opere ale lui Brâncuşi adunate la un loc în România în ultimii 50 de ani. Suma de asigurare pentru această expoziţie depăşeşte 550 de milioane de euro. 

4. Dau culoare vieţii - cum ne ajută pictura să scăpăm de stresul zilnic de la locul de muncă

Să desenezi poate fi extrem de relaxant, mai ales dacă ai talent, am fi tentaţi să spunem. Însă terapia prin desen devine extrem de populară pentru copii. Şi în mod surprinzător, talentul chiar nu contează atât de mult. Specialiştii au descoperit că atunci când este vorba despre desen, contează emoţia şi posibilitatea de exprima sentimentele prin artă. 

5. Au prins ideea din zbor - primul hotel pentru albine, deschis în România

Un localnic din Bistriţa-Nădăud a deschis primul hotel pentru insecte din ţară. Totul are o explicaţie: cum albinele, de exemplu, atât de importante pentru ecosistem, sunt acum pe cale de dispariţie, hotelul le pune practic la dispoziţie spaţiul necesar şi hrana ca să îşi poată crea noi stupi. 

Urmăreşte - de luni până vineri - Observator 5! Despre tine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » 5 despre tine » 5 despre tine, 12 septembrie 2023. Parcare pe care: cele mai scumpe locuri de parcare din România