Antena Meniu Search
x

Video 5 despre tine, 26 septembrie 2023. Maşinile electrice au priză la români

Observator: 5 despre tine!

de Redactia Observator

la 26.09.2023, 17:35

Vezi și

1. Taxare cu răspundere - ziua decisivă pentru pachetul de măsuri fiscale

Zi decisivă astăzi în Parlament! Premierul Marcel Ciolacu este aşteptat să-şi asume răspunderea pe pachetul de măsuri fiscale adoptat luni. Discuţii aprinse pe amnedamentele aduse legii au fost însă până în ultimul moment.

2. Maşinile electrice au priză la români - câştigurile şi dezavantajele şoferilor care trec pe electric

Românii cumpără tot mai multe maşini "verzi". Două din 10 vehicule sunt electrice sau hibride, iar dieselul, dacă ne uităm la statistică, este pe moarte. Electricele pornesc, însă, la drum cu o problemă: numărul prea mic, insuficient, al staţiilor de încărcare. Zeci de maşini se bat acum pe o singură priză publică. Practic, în România avem acum, puțin peste 1000 de stații de încărcare, la peste 30 de mii de autoturisme verzi. 

3. Podul intelectualilor e acum inteligent - cum arată acum podul emblematic din Pistruiatul

Vremuri noi pentru unul dintre cele mai vechi poduri pietonale din Oradea! Construcţia, pe care cel mai probabil o cunoaşteţi din serialul Pistruiatul, a intrat în reparaţii capitale. Nu ne referim aici doar la consolidarea la care poate vă aşteptaţi. Podul are acum un sistem modern, care îi va feri pe trecători să alunece la iarnă. Vorbim despre un soi de... încălzire în pardoseală, prea puţin întâlnită la ora actuală în România, dar folosită des peste hotare.

4. Testare pe fugă - Armata caută 4.000 de recruţi

Armata Română caută militari. Astfel, peste 4 mii de posturi au fost scoase la concurs pentru anul acesta. La Constanţa au fost depuse deja 250 de dosare, pentru 60 de posturi disponibile. Iar astăzi, candidaţii au susţinut probele sportive. 

5. Bucătăria românească, o chestiune de gusturi - cum se transformă mâncărurile tradiţionale în preparate moderne

La ce vă gândiţi când spunem bucătărie românească? Unii ar spune un platou plin cu cărnuri, cârnaţi şi mici, pe care să-i împarţi cu familia acasă, după serviciu. Şi nu e nimic greşit în asta, doar că în zilele noastre, mâncarea românească a suferit transformări şi poate fi o masă potrivită chiar şi pentru un prânz scurt la birou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » 5 despre tine » 5 despre tine, 26 septembrie 2023. Maşinile electrice au priză la români