Antena Meniu Search
x

Video 5 despre tine, 20 septembrie 2023. Peştele vedetă se mută din Mediterană în Marea Neagră

Observator: 5 despre tine!

de Redactia Observator

la 20.09.2023, 19:27

Vezi și

1. Controale ca pe roate! Cât de periculoase sunt trotinetele şi bicicletele în trafic. 

Visăm la autostradă, dar nu avem nici măcar piste de biciclete. Bine, nu că ar fi o scuză pentru modul în care au ajuns să circule cei pe două roţi. Sunt deja peste tot. Şi vin din toate direcţiile. Şi, din păcate, puţini sunt cei care mai ţin cont de regulile de circulaţie. De fapt, nici nu le cunosc. 

2. Slăbim la buzunare -  se umflă preţurile în sălile de fitness.

Sportul ne va costa mai mult de la 1 ianuarie. Noile măsuri fiscale gândite de Guvern vizează şi sălile de fitness. Executivul vrea să majoreze TVA-ul de la 5 la 19 procente în cazul acestora. O măsură revoltătoare, spun antrenorii, mai ales în condiţiile în care România este "campioană" la cetăţeni supraponderali

3.  Poftiţi la doradă românească! Peştele vedetă se mută din Mediterană în Marea Neagră. 

Veste bună pentru iubitorii preparatelor din peşte. În curând, vom putea mânca în restaurante doradă din Marea Neagră. Specialiștii încearcă să aclimatizeze specia şi la noi. Primul lot de doradă a fost adus deja în Constanţa. Peştii sunt monitorizaţi zilnic şi până în prezent s-au adaptat foarte bine condiţiilor din Marea Neagră.

4. "1, 2, 3 cha cha" la 70 de ani  - seniorii care au găsit secretul fericirii în dans. 

Am mai descoperit un elixir al tinereţii. Dansul! Nu trebuie să cunoşti paşii, nici să ai talent înnăscut pentru asta. Şi nu vă faceţi probleme nici în privinţa vârstei. La Cluj-Napoca, zeci de pensionari se distrează în ritmuri de salsa, bachata sau tango. Pe lângă distracţie, e şi o formă de socializare. Şi chiar şi o terapie foarte eficientă.

5. Sănătate la pahar - ceaiul vechi de două milenii folosit de regi şi împăraţi pentru longevitate. 

Un ceai vechi de peste 2.000 de ani, provenit din Asia, devine tot mai popular şi în ţara noastră. Supranumit "licoarea nemuririi", ceaiul Kombucha ar face minuni pentru sănătate. Micii producători locali l-au adus la noi după ce s-au convins singuri de efectele lui benefice. Reţeta poate fi făcută însă şi acasă, de fiecare dintre noi. 

Urmăreşte - de luni până vineri - Observator 5! Despre tine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » 5 despre tine » 5 despre tine, 20 septembrie 2023. Peştele vedetă se mută din Mediterană în Marea Neagră