Antena Meniu Search
x

Video 5 despre tine, 27 septembrie 2023. Primul program de studii pentru criminaliştii în devenire

Observator: 5 despre tine!

de Redactia Observator

la 27.09.2023, 17:11

Vezi și

1. Pun RCA-ul pe baterii - de ce se scumpesc asigurările pentru maşinile electrice

Am tot vorbit despre maşinile electrice, cu toate dezavantejele şi avantajele lor. Sunt mai puţin poluante, dar nu prea avem staţii unde să le putem încărca. Iar acum, proprietarii mai au parte de o surpriză neplăcută. Polițele de asigurare sunt mai scumpe cu aproape o treime față de cele ale mașinilor cu motor clasic. Şi asta pentru că bateriile nu pot fi reparate, ci doar înlocuite total. Aşa că asigurătorii se asigură, la rândul lor, prin mărirea preţurilor

2. Meseria bate filmul - primul program de studii pentru criminaliştii în devenire

Ajung primii la locul unei infracțiuni, caută indicii, adună probe, vânează adevărul. Jobul lor pare desprins din filmele americane. În realitate, e chiar palpitant. Urmatoarea generaţie de criminalişti se formează la Timişoara. Un program de studii de licenţă, unic în România, a început la Universitatea de Vest din oraş.

3. Boala curăţeniei - ce afecţiuni pot provoca substanţele cu care curăţăm locuinţa

Ne place curăţenia, dar ne şi îmbolnăveşte în acelaşi timp. Pare o contradicţie totală, dar nu e, dacă ne gândim la toate produsele pe care le folosim atunci când curăţăm casa. Soluţie de parchet, de geamuri, degresanţi - există câte un produs pentru orice. Şi fiecare este, de fapt, un amestesc toxic de substanţe. Ultimele studii au demonstrat că mai afectate ar fi femeile. Multe tipuri de cancer pot avea legătură cu aceşti compuşi.

4. România în culori - Singurul lac care îşi schimbă culoarea în funcţie de anotimp

Maramureșul nu oferă doar tradiție și bucate alese, ci și splendori ale naturii, unice în lume. Un astfel de exemplu este Lacul albastru, singurul din lume care își schimbă culoarea în funcție de anotimp. Culoarea poate trece de la albastru-deschis la maro sau verde-smarald. În plus, este singurul lac din Europa care s-a format prin prăbușirea unei galerii de mină în urmă cu mai bine de o sută de ani.

5. Toamna dă gustul - secretele preparatelor care ne pun pe harta gastronomiei

Ne aflăm în plin sezon al ghebelor, iar gospodinele au început deja să pregătească conservele pentru iarnă. Vedete în cămară sunt salatele de toamnă preparate după reţete vechi din bătrâni. Anul acesta însă ciupercile sunt puţine şi scumpe. Au ajuns să coste aproape cât un kilogram de carne.

Urmăreşte - de luni până vineri - Observator 5! Despre tine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » 5 despre tine » 5 despre tine, 27 septembrie 2023. Primul program de studii pentru criminaliştii în devenire