Antena Meniu Search
x

Video 5 despre tine, 15 septembrie 2023. Românii care merg cu trenul ar putea fi opriţi de greva generală

Observator: 5 despre tine!

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 16:23

Vezi și

1. CFR, sub tensiune - românii care merg cu trenul ar putea fi opriţi de greva generală

A fost haos în gările din toată ţara după greva de avertisment a angajaţilor CFR. Niciun tren nu s-a mişcat pe calea ferată timp de două ore, între 7.00 şi 9.00 dimineaţa. hiar dacă, teoretic, a fost o grevă anunţată, nu puţini au fost călătorii luaţi prin surprindere de protest. Cei rămaşi blocaţi în gări s-au plâns că le-au fost vândute bilete. CFR vorbeşte de o pierdere de 1,5 milioane de lei, în timp ce sindicaliştii ameninţă cu greva generală dacă Guvernul nu investeşte în trenuri noi şi în salarii decente.

2. Costurile, la panou! - alternativele care ne scad facturile pe timpul iernii

Măcar casele să fie verzi. Şi nu doar pentru mai puţină poluare, ci şi pentru buzunare. La fotovoltaice, mulţi au dosarul aprobat. Trebuie să aleagă acum oferta - echipa practic care se va ocupa cu instalarea sistemului, pentru că tocmai a fost publicată lista cu aceste firme. Durează această procedură, dar sigur merită investiţia! Au înţeles asta sute de mii de români care încearcă, la fel, să-şi reducă facturile la iarnă! Sunt costuri chiar şi cu câteva sute de lei mai mici! 

3. Privesc la cameră - cum îi aşteaptă căminele studenţeşti pe bobocii din marile oraşe

A venit rândul studenților sa treacă prin febra emoțiilor de început de an. Primii la Iasi sunt studenții Universității de Științele Vieții, cei care de luni încep noul an universitar. Zilele acestea, însă, își iau in primire camerele de cămin. Căci, ştim cu toţii, adevarata viață de student o trăieşti în camps, cchiar dacă totul începe mai întâi cu căratul bagajelor și a electrocasnicelor, în spate, până în cameră. 

4. Luaţi cât e cald - cu ce oferte vin deja hotelierii pentru Crăciun şi Revelion

Hotelierii au intrat deja în pregătiri cu ofertele pentru Crăciun şi Revelion. Toate bune şi frumoase până când Guvernul a pus turismul pe pauză cu noile măsuri fiscale. Practic, dacă se decide creşterea TVA-ului de la 9 la 19 la sută, toate pachetele de vacanţă ar trebui regândite. 

5. Au filtru de like - studiu despre românii care pun poze pe Facebook

Românii iubesc selfie-urile. Este concluzia specialiştilor care au analizat mai multe grupuri de oameni şi au constatat că aproape jumătate dintre români îşi fac singuri poze foarte des. Şi un procent foarte mare le şi editează foarte des. 34% din utilizatorii care folosesc filtre, o fac pentru "a arăta mai bine" și 26% consideră că filtrele îi ajută "să aibă succes pe social media". 

Urmăreşte - de luni până vineri - Observator 5! Despre tine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » 5 despre tine » 5 despre tine, 15 septembrie 2023. Românii care merg cu trenul ar putea fi opriţi de greva generală