Antena Meniu Search
x

Video 5 despre tine, 14 septembrie 2023. Cum arată şcoala-muzeu care îi transportă pe elevi direct în istorie

Observator: 5 despre tine!

de Redactia Observator

la 14.09.2023, 16:40

Vezi și

1. Preţurile au luat-o pe ulei - cum au ajuns românii să cumpere ulei de măsline de pe Facebook

Este delicios, dar ar putea deveni şi un lux. Vorbim despre uleiul de măsline, vedeta bucătăriei mediteraneene şi, de ce să nu recunoaştem, vedeta din bucătăriile noastre. Perfect mai ales în salate sau marinade, uleiul de măsline este acum cu aproape 60% mai scump chiar şi la porţile fabricilor. Iar producătorii din Spania şi Grecia spun că este abia începutul.

2. Zâmbiţi la aparat - moda aparatului dentar i-a cuprins pe românii de toate vârstele

Betty cea urâtă e istorie! Aparatele dentare sunt acum în trend şi printre adulţi, chiar şi pe TikTok. Din ce în ce mai mulţi ajung de voie, de nevoie, să îşi monteze pe dinţi aparatele pe care nu le-au purtat la timp în copilarie. Sau la care nu au avut acces pe-atunci. Vechile sârme de pe dinţi sunt astăzi aproape invizibile. Însă preţul n-ai cum să nu-l vezi. 

3. Sunt tovarăşi cu şcoala - cum arată şcoala-muzeu care îi transportă pe elevi direct în istorie

Arată-mi unde înveţi, ca să îţi spun cât de mult îţi place şcoala! Ar putea fi un slogan, dar adevărul depinde de fiecare elev în parte. Chiar dacă de multe ori vedem lipsurile din sistemul de învăţământ, nu putem să nu remarcăm că totuşi, faţă de vremea noastră, lucrurile s-au mai schimbat. Cu toate acestea, încă sunt şcoli vechi şi de 40 de ani.

4. Au secretul gustului - fac delicii după reţete de pe vremea regilor

O toamnă îmbelşugată se vede în primul rând în cămări, spune tradiţia. Este anotimpul murăturilor, magiunului şi - de ce nu - al vinului bun.  Echipa Observator a vrut să afle secretele unui gem de prune delicios şi sănătos. Da, există aşa ceva şi e făcut după o reţetă moştenită de la bunici. L-am găsit în Maramureş şi am filmat cum se prepară. 

5. Zmei pe mare - vânătorii de adrenalină au luat cu asalt litoralul în septembrie

Chiar dacă s-a dus vremea de plajă, e încă perfect la malul mării. Cei care ajung în aceste zile pe litoral au plaja şi apa doar pentru ei, în plus soarele nu mai arde ca în mijlocul verii. Pasionaţii de kitesurf spun că începutul toamnei este momentul perfect pentru acest sport şi îşi plănuiesc concediile din timp. "Zborul peste valuri" este însă destul de costisitor: doar o oră de iniţiere scoate din buzunar câteva sute de lei.  

Urmăreşte - de luni până vineri - Observator 5! Despre tine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » 5 despre tine » 5 despre tine, 14 septembrie 2023. Cum arată şcoala-muzeu care îi transportă pe elevi direct în istorie