Antena Meniu Search
x

Video 5 despre tine, 25 septembrie 2023. Cât te costă să fii student în țara scumpirilor

Observator: 5 despre tine!

de Redactia Observator

la 26.09.2023, 17:37

Vezi și

1. Fără bani de facultate  - cât te costă să fii student în țara scumpirilor. 

Case mici şi scumpe, chiar şi dacă le închiriezi. Pentru studenţi, cu siguranţă nu mai sunt o variantă. Cei mai mulţi s-au înghesuit la cămine. Una e să dai 200 de lei, alta... 200 de euro. Cei mai norocoşi spun că vor avea un buget de 500 de lei pe săptămână din partea părinţilor. În plus, mult râvnitul pachet din provincie cu bunătăţi de la mama îi mai salvează de cheltuielile lunare. 

2. Știi pe cineva care știe pe cineva? - unde sunt meseriașii de altădată.

Instalatori, electricieni sau zugravi. Cu toţii am avut nevoie, la un moment dat de meseriaşi, o specie pe cale de dispariţie, cel puţin în România. Să găseşti oameni pricepuţi e o adevărată loterie în momentul de faţă. De fapt, criza s-a adâncit atât de mult încât muncitorii îşi aleg clienţii, nu invers. Pe de altă parte, ca să-şi păstreze oamenii, patronii firmelor de construcţii plătesc salarii şi de 8.000 de lei pentru meseriaşi de calitate

3. Gustul toamnei e amar - fructele de sezon, pe cale de disparitie

Ştii că e toamnă atunci când miroase a vinete coapte, magiun şi a conserve cu gogoşari. Pentru că este sezonul lor, iar gospodinele se întrec în reţete care de care mai gustoase. Indiferent că sunt în oţet, conservaţi cu verdeaţă şi conopidă sau fierţi în sos de roşii, gogoşarii sunt delicioși și nu lipsesc din cămara de iarnă. Însă, până ajung în farfurie, gospodinele îi prepară după reţetele moştenite din generaţie în generaţie. Şunt cele mai bune, spun ele, şi nu dau greş niciodată. 

4. Companie la drum lung - ce riști dacă pleci cu câinele sau pisica în vacanță. 

Un drum cu căţelul sau pisica până la veterinar ne poate lăsa chiar şi fără 3 mii de lei. NU vorbim de tratamente, atentie, ci de amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă regulile şi nu transportă animalele de companie în siguranţă. De exemplu, niciodată să nu lăsaţi căţelul sau pisica pe scaunul din faţă! Nu este doar interzis, ci şi foarte periculos: o frână pusă brusc îi poate fi fatală unui animal neasigurat.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » 5 despre tine » 5 despre tine, 25 septembrie 2023. Cât te costă să fii student în țara scumpirilor