Antena Meniu Search
x

Video 5 despre tine, 8 septembrie 2023. Cât îi costă pe părinţi prima zi de şcoală a copiilor

Observator: 5 despre tine!

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 17:15

Vezi și

1. Din insectar, în reţetar - făina de greiere, loc special pe rafturile magazinelor româneşti

Fără urme de insecte în produsele tradiţionale româneşti. Controversata făină de greieri nu are ce căuta în cozonacul nostru, au decis aleşii, deşi a fost aprobată de Comisia Europeană ca aliment nou.

Nutriţioniştii spun că e mult mai sănătoasă, dar românii nu vor să audă nici în ruptul capului de aşa ceva. Aşa că, de acum înainte, orice produs care conţine făină de greier va avea loc special pe rafturi, cu etichete care să îl scoată în evienţă. Nu de alta, dar să n-o punem din greşeală în coşul de cumpărături. 

2. Aspiratoare de informaţii - cât de multe ştiu electrocasnicele din casă despre noi

Electrocasnicele smart ne pot fura datele personale! Sunt concluziile celor mai recente studii britanice, care arată maşina de spălat inteligentă, aerul condiţionat pe care îl controlăm din telefon sau banalul laptop din casă ne spionează. O casă inteligentă este însă vulnerabilă şi în faţa unor atacuri cibernetice. 

3. Ne vând secrete de bun gust - românii care pun murături după reţete vechi de secole

Există un loc în Romania unde murăturile se prepară altfel decât ştim noi, acasă. În butoaie imense de lemn de brad, vechi de 50 de ani, gustul obţinut este cu totul diferit. Sunt atât de gustoase şi căutate, încât merg şi la export. Sunt celebrele murături de Milişăuţi, puţinele bunătăţi care au rămas şi anul acesta la preţul de anul trecut. 

4. Iubirea, ştiinţă exactă - studiile care ne arată cum să ne alegem partenerul

Se spune că opusurile se atrag. Se spune, de asemenea, că cine se aseamănă, se adună. De fapt, dacă stăm şi ne gândim, toată lumea se potriveşte cu toată lumea. Dincolo de glumă, însă, cercetătorii americani au descoperit secretul succesului: valorile comune sunt baza unei relaţii de durată. 

5. Testul părinţilor - cum pregătim copiii pentru tranziţia de la vacanţă la modul şcoală

Au mai rămas doar câteva zile până la începutul şcolii, un eveniment emoţionant pentru foarte mulţi copii. Dar şi pentru părinţi. Pentru că avem şi noi lecţiile noastre de făcut: cum să pregătim copilul, după o vară în care a dormit mai mult, s-a jucat mai mult, practic, a avut un cu totul alt program? Iar pe lângă partea cu odihna şi cu alimentaţia, trebuie să avem grijă şi de partea emoţională. Psihologii spun să ne iasă din vocabular exprimări ca: Trebuie să înveţi bine, trebuie să iei note bune

Urmăreşte - de luni până vineri - Observator 5! Despre tine!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » 5 despre tine » 5 despre tine, 8 septembrie 2023. Cât îi costă pe părinţi prima zi de şcoală a copiilor