(P) 7 greșeli comune pe care le fac pariorii și cum să le eviți
În fotbal se spune că "jocul greșeală așteaptă". Același lucru este valabil și în ceea ce privește pariurile sportive. Dacă nu ar repeta aceleași greșeli, probabil că mulți dintre jucătorii care sunt pe minus lună de lună ar intra în categoria pariorilor de succes.
Marea problemă este că pasionații de betting sunt conștienți că nu fac bine în unele privințe, dar nu au puterea necesară să schimbe ceva, chiar dacă soluțiile pentru evitarea problemelor sunt la îndemână. Indiferent că joacă la agenții românești sau la case de pariuri internaționale, situația este aceeași.
Mai jos îți prezentăm 7 privințe în care greșesc pariorii, dar și sugestii de urmat pentru ca să nu îngroși și tu rândul celor „abonați” la bilete roșii.
Nu stabilesc un buget fix
Din păcate, sunt destui români care știu doar că joacă la pariuri. Nu au niciun control asupra banilor alocați acestui hobby. Atunci când se văd cu balanța pe zero, realimentează contul. La finalul lunii, dacă au curiozitatea să se uite în istoricul tranzacțiilor, constată că au cheltuit mult mai mulți bani decât ar fi vrut, sau decât și-ar fi permis să piardă.
Soluția pentru a evita o astfel de situație este foarte simplă. Toată activitatea pe un site de pariuri trebuie gândită încă de la începutul lunii. Concret, stabilești o sumă pe care o poți juca. După ce ai alimentat contul cu ea, nu mai bagi alți bani orice s-ar întâmpla.
Nu urmăresc echipele la lucru
Pariurile sportive sunt un joc de noroc și nu prea. Dacă pariezi în cunoștință de cauză, atunci ai șanse mari să eviți ghinionul. Mulți ignoră acest detaliu și pun bilete pe meciuri dintre echipe de care nici nu au auzit până în acel moment. Evident, este greu ca ei să anticipeze corect ce se poate întâmpla în respectiva partidă, întrucât fiecare competiție are particularitățile ei și fiecare echipă are un stil de joc de care trebuie să ții cont.
Eviți mai ușor „surprizele” atunci când urmărești toate meciurile din competițiile pe care riști bani. De aceea, este bine să mizezi pe maxim 2-3 competiții, pentru că altfel nu ai timp să vezi jocurile.
Pun multe meciuri pe bilet
Nu se poate să nu fi trecut pe lângă o agenție de pariuri stradală fără să fi văzut pariori ieșind cu teancuri de bilete „kilometrice”. Ei sunt exponenții pierzătorului clasic. Dacă are de la trei selecții în sus, orice bilet este câștigător doar cu foarte mare noroc. Acele selecții pot avea și cota 1.30 fiecare. Șansele de succes rămân mici. Dacă întâmplător „lovesc” o cotă mare, acel potențial câștig oricum nu acoperă toate pierderile de până atunci și pe cele care vor urma.
Pentru a găsi antidotul acestei greșeli, este suficient să cităm regula de aur a pariorilor profesioniști: joacă doar bilete cu o singură selecție.
Nu se documentează
Pe lângă vizionarea meciurilor, despre care am vorbit ceva mai sus, documentarea presupune analizarea tuturor factorilor care ar putea influența ce se întâmplă într-un meci, fie el de fotbal, de tenis, de handbal sau din orice alt sport. Pe mulți nu îi interesează ce jucători lipsesc, ce motivație au echipele, cine arbitrează, cum va fi vremea, ce strategie au de gând să abordeze antrenorii.
Evită această abordare păguboasă. Fă-ți o listă cu site-uri pe care găsești toate aceste informații. Adaugă câteva link-uri către platforme cu statistici relevante. Astfel, atunci când vei face analiza meciului, te vei mișca mult mai repede. Cu un singur click, ajungi la știrile care te interesează.
Joacă haotic
Pariorii pierzători nu au nicio noimă în gândirea mizelor. Suma pusă pe bilet depinde de inspirația din momentul respectiv. Atât li se pare lor că trebuie să mizeze. Această obișnuință nu are efecte negative în cazul în care biletele sunt câștigătoare, însă o serie de pariuri pierzătoare face ca bankroll-ul să se îndrepte rapid spre zero.
Ca să nu faci ca ei, îți recomandăm să calculezi mereu miza ca procent din buget fix din buget, în funcție de gradul de risc (care poate fi estimat în funcție de cotă).
Cumpără ponturi de pe internet
Cea mai mare greșeală a pariorilor este cauzată de naivitate. Unii sunt atât de ușor de păcălit încât cred că există „tipsteri” care chiar au informații despre blaturi. Drept urmare, sunt dispuși să plătească chiar și sute de euro pentru acele informații vândute sub titulatura de „ponturi sigure sută la sută”.
Cea mai gravă greșeală are și cea mai simplă soluție: nu cumpăra niciodată ponturi de pe internet. Cum ar spune englezul, „it’s a scam!”
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰