Antena Meniu Search
x

(P) Ce n-ar trebui să îți lipsească din baie?

Baia, această oază de liniște în care ești doar tu și gândurile tale. Să fim sinceri, ai nevoie de un asemenea loc, având în vedere cât de mult stres acumulezi pe parcursul unei zile. Ei bine, în baia ta ești singur. Doar tu cu tine și cu gândurile tale care așteptă să fie puse în ordine.

de Redactia Observator

la 04.05.2023, 17:50

Ce n-ar trebui să îți lipsească din baie?
Ce n-ar trebui să îți lipsească din baie?

Pe lângă o oază de liniște, ea mai poate să fie și o sală cu scenă în care tu ești cântărețul, pentru că da, nu este un secret că multă lume cântă cel mai bine în baie. Dar de ce cântă în baie? Deoarece este un loc liniștit în care ori îți începi ziua, ori locul în care te pregătești înainte de culcare. Ceea ce este important de reținut este că baia îți poate ridica moralul sau chiar din contră.

Haide să luăm un exemplu, cum ar fi ca după o zi obositoare și stresantă la locul de muncă să ajungi acasă și înainte de culcare să te pregătești într-o baie înghesuită sau ponosită. Normal că asta o să te facă să te adâncești și mai mult în starea de rău pe care o ai, iar asta îți va afecta somnul și tot așa. Și hop, ajungi într-un cerc vicios de stări, de la o simplă decorare a băii.

Astfel, pentru a evita situații asemănătoare, o să încercăm să te ajutăm în acest articol cu câteva sfaturi despre cum să îți amenajezi baia. Să considerăm acest articol un mic ghid peste care ai avut norocul să dai în drumul tău printre piesele pentru viitoarea ta baie.

Iată ce nu ar trebui să ai în vedere atunci când îți renovezi baia:

Oglinzile pentru baie și cum să le alegi

Oglinzile sunt un element foarte important de design, cu atât mai mult în băile care nu sunt foarte spațioase. Pe lângă asta, ele te ajută să îți faci și rutina sau să știi cum ieși din casă înainte de a merge la muncă. Doar că atunci când alegi oglina pentru baie, trebuie să ai grijă.

Dimensiunea ei care ar trebui să fie direct proporțională cu cea a băii, dar să se potrivească și cu mobilierul. De exemplu, nu poți să alegi o oglindă de baie foarte mare într-o baie mică pentru că așa ai ocupa tot spațiul. Totuși, alegerea dimensiunii potrivite pentru oglina din baie poate să îți aducă și avantaje. Dacă alegi o oglindă nu prea mare, poți da impresia de spațiu în baie. Trebuie doar să te joci cu proporțiile.

Forma oglinzii de baie este și ea esențială. Oglinda de baie poate să fie pătrată, dreptunghiulară, rotundă, ovală sau chiar și în valuri dacă așa vrei să o faci. Doar că în ultimul caz ar trebui să o faci pe comandă. În principiu, forma oglinzii de baie trebuie să se potrivească cu stilul general al băii și cu restul elementelor, precum vasul de WC sau chiuveta de baie.

Bateria și chiuveta de baie

Bateria de baie și chiuveta de baie sunt două elemente de bază care nu au cum să lipsească din baia nimănui.

Bateria de baie se ocupă de apa rece și apa caldă și poate să fie de două feluri, cu monocomandă sau cu dublă comandă. Depinde de nevoile tale și de stilul băii ce alegi, însă cel mai răspândit model de baterie de baie este cel cu monocomandă.

Chiuveta de baie este și ea foarte importantă și poți să o găsești în diferite forme sau din diferite materiale. Dacă nu ești fanul țevilor la vedere și vrei o baie elegantă, îți recomandăm o chiuvetă de baie cu mască. Ce face masca? După cum îi spune și numele, maschează țevile și alte elemente care nu ai vrea să fie la vedere. În plus, masca unei chiuvete de baie poate să fie realizată din mai multe materiale, așa că are un rol estetic dublu.

Mobilierul de baie

Dacă tot am vorbit despre rolul estetic, trecem și la mobilierul de baie, care are și el dublu rol, atât estetic, cât și practic. De ce? Pentru că un dulap poate să dea un anumit aspect băii, dar poate să găzduiască și anumite creme sau parfumuri. Dacă ești în căutare de mobilier nou pentru baie, iată câteva informații:

Există o varietate de materiale din care se poate confecționa mobilierul de baie, cum ar fi MDF-ul sau PVC-ul.

Mobilierul de baie trebuie ales în funcție de stilul pe care îl vrei în baie, de la modern până la cel clasic. Așa că, alege cu grijă piesele de mobilier pe care le vrei la tine în baie, pentru că ele vor fura ochii prima dată când vei intra în baie.

WC-ul

Nu puteam să uităm de tronul din castel, care poate să fie și el de diferite forme, din diferite materiale sau de diferite mărimi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Advertoriale » (P) Ce n-ar trebui să îți lipsească din baie?