Antena Meniu Search
x

(P) Cum să alegi mobila perfectă pentru sufrageria ta

Ți-ai aranjat sufrageria și tot ce-ți lipsește este o canapea? Ai o familie numeroasă și vă place să vă adunați la sărbători împreună? Dacă ești fanul extravaganței, află că există mobilă de sufragerie perfectă pentru tine!

de Redactia Observator

la 28.11.2022, 12:49

(P) Cum să alegi mobila perfectă pentru sufrageria ta

Mobilă living deosebită

Sufrageria sau livingul tău merită un mobilier de lux! Pentru a fi sigur că sufrageria ta atrage toate privirile, trebuie să te asiguri că alegi mobilă de calitate, elegantă și din materiale rezistente. Primul pas este să măsori camera, fiindcă unele feluri de canapea se potrivesc unei sufragerii mari. Ai grijă să nu ai tablouri sau mobilă suspendată pe pereții unde va fi așezată canapeaua, pentru că strică aspectul acesteia. Dacă vrei că toată lumea să îți complimenteze alegerea, asigura-te că tot mobilierul este asortat și că se potrivește cu culorile camerei. Albul, negrul, bejul, roșul sau albastrul sunt culori care sar în ochi la mobilă de living și o fac să pară unică.

Un aspect important este materialul din care este realizată canapeaua. Îți dorești ca bucătăria ta să pară regală? Atunci alege materiale somptuoase, așa cum sunt pielea, mătasea ori catifeaua. Fii atent la cusăturile și îmbinările canapelei. Pentru a rezista în timp, alege-o pe cea care are materialul cusut și nu lipit. O canapea din mătase, de exemplu, este rezistentă la abraziune, deci șansele să se zgârie sunt mai mici. Dacă insiști să-ți cumperi o canapea din piele, fii sigur că alegi o piele durabilă în timp, mai ales dacă se joacă copii în preajma ei. Pentru a fi mai deosebită, poți apela la o canapea de colț cu modele încastrate. De la flori până la inimi, există o varietate de modele, pentru toate gusturile.

Colțar living

Pe acelaşi subiect

Ai măsurat sufrageria și ai ajuns la concluzia că este prea mult spațiu liber? Soluția ideală este să ocupi spațiu cu un colțar, deoarece este făcut special pentru spațiile vaste. Cu atât mai mult dacă familia este numeroasă, toți membrii se vor bucura de o canapea lungă și confortabilă.

Colțarul este o canapea special concepută pentru colțul camerei și se întinde pe doi pereți. Vine în mai multe forme, configurații și culori. Unele colțare sunt fixe, altele sunt modulare, adică sunt compuse din mai multe bucăți care nu sunt unite între ele și se pot muta după bunul plac. Unele colțare sunt extensibile, altele au diverse forme, ca cel în formă de U. Un colțar extravagant este cel cu tablie în diferite forme. Acesta are un aer luxuriant, pentru că încastrațiile au culori elegante, precum auriu sau argintiu. Șezutul poate fi umplut cu burete, spumă poliuretanică sau cu arcuri.

Masă living

Orice sufragerie are nevoie de o masă, pentru diferite nevoi. Uneori ai musafiri cu care doar bei o cafea sau un ceai și atunci ai nevoie de o masă mică, de lemn întreg sau cu sticlă. Dacă plănuiți să luați masa împreună, aveți nevoie de un mobilier încăpător. În cazul în care spațiul îți permite, o masă mare, cu opt locuri, este perfectă pentru orice întrunire în familie sau cu prietenii.

Pentru un living de lux se potrivește o masă solidă și elegantă. Poți alege ca material principal lemnul, palul sau MDF-ul, însă fii atent ca prinderea picioarelor să fie corectă. Deasupra mesei poate exista un strat de sticlă sub care să se vadă diverse modele. Un alt factor esențial este scaunul, care trebuie să fie deopotrivă rezistent și comod. Unele dintre cele mai elegante scaune sunt cele tapițate în culori închise, care inspiră putere, cu butoni în diverse forme. Deși pielea este mai ușor de curățat, catifeaua este mai sofisticată. De asemenea, scaunele cu pluș sunt foarte confortabile.

Vitrină sufragerie

Vitrina este piesa perfectă care conferă eleganță în orice living. În ea se pot așeza vaze și statuete de valoare, în special în partea cu sticlă. De obicei, vitrinele au partea superioară din sticlă, transparentă sau opacă, iar cea inferioară este acoperită și conține sertare sau dulapuri mici. Jos se pot depozita vase și tacâmuri mai deosebite sau mai scumpe, care să fie folosite la evenimente. Tot acolo pot fi păstrate obiecte de valoare și cadouri de la cei dragi. Astfel, obiectele nu sunt la îndemână unde pot fi sparte, unele vitrine având chiar opțiunea de a fi încuiate. În privința materialelor și a culorii, cele mai deosebite vitrine sunt cele din combinații de lemn, metal și sticlă, în culori simple, precum albul, cremul sau rozul pudrat. Alege-o pe cea suficient de înaltă cât să ai loc pentru toate obiectele și care să se potrivească cu restul mobilei din sufragerie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Advertoriale » (P) Cum să alegi mobila perfectă pentru sufrageria ta