Antena Meniu Search
x

Cine este Nicu Ştefănuţă, independentul care a câştigat un nou mandat în Parlamentul European

Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă, care a câştigat un nou mandat în PE potrivit rezultatelor provizorii ale BEC, a declarat că a dus o luptă eroică, pentru o idee, nu pentru un om, nu pentru un partid, pentru România care nu se vede neapărat, pe care multă lume o consideră România tânără, care este mai deschisă la minte, mai modernă, căreia îi pasă şi de schimbări climatice şi de drepturile omului.

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 10:47

Cine este Nicu Ştefănuţă, independentul care a câştigat un nou mandat în Parlamentul European - Facebook

”Campania a fost enorm de grea, extenunantă şi nu doar ce s-a văzut la TV. Noi lucrăm de peste 3 luni de zile, suntem în stradă, nonstop, am făcut semnăturile de bună, în stradă. Am avut nu ştiu câte piedici administrative şi de alt fel, dar am dus o luptă eroică, pentru că am dus o luptă pentru o idee, nu pentru un om, nu pentru un partid. Pentru România aceea care nu se vede neapărat, pe care multă lume o consideră România tânără, care este mai deschisă la minte, mai modernă, îi pasă şi de schimbări climatice şi de drepturile omului”, a spus Ştefănuţă în emisiunea România Politică de la Prima News, potrivit News.ro.

A plecat din USR 

El a precizat că este o Românie care există şi acum se vede la vot. ”Tinerii au echivalat seniorii, ceea ce este o mare, mare realizare”, a completat europarlamentarul.

Articolul continuă după reclamă

Nicu Ştefănuţă a precizat că, din datele pe care le au, arată clar că a trecut pragul pentru PE. ”Doar în eventualitatea în care sunt nişte hoţii sau nişte voturi care apar de te miri unde, nu ai cum să fii pe creştere şi (..) dintr-o dată din ultimele două trei procente să apară vreo surpriză. Mia sunt 110 secţii de numărat din Bucureşti”, a completat acesta.

Despre rezultatul obţinut de USR la alegeri, partidul din care a plecat, Ştefănuţă a arătat că pentru el este un subiect încheiat.

”Partidul este altul, mai poartă doar numele. Oamenii nu mai sunt aceiaşi. Este un subiect încheiat. Eu am arătat o viziune progresistă, modernă, există suficienţi români verzi în România şi asta mi-am asumat de aproape doi ani, deja, şi îmi văd de viaţa politică”, a completat eurodeputatul.

Despre planurile pentru mandatul din PE, Nicu Ştefănuţă a afirmat că se bucură că întăreşte mandatul verzilor europeni. ”Probabil vom face parte din coaliţia de guvernare europeană, împreună cu alte partide, ca să formăm o majoritate anti-extremistă (..) Trebuie să salvăm Planul Verde european, pentru că este important să menţinem o durecţie, nu să schimbăm la doi, trei ani”, a spus el.

Potrivit rezultatelor provizorii ale Biroului Electoral Central, de luni seară,  independentul Nicu Ştefănuţă a obţinut 3,05% la alegerile europarlamentare din 9 iunie şi a trecut pragul pentru un nou mandat în Parlamentul European. 

Cine este Nicu Ştefănuţă

Nicu Ştefănuţă este primul europarlamentar român membru al Grupului Verzilor din Parlamentul European şi primul europarlamentar din Europa de Est ales în această funcţie. 

Nicolae Ștefănuță s-a născut pe 3 ianuarie 1982 în  Rășinari, Sibiu. Este un politician român, ales europarlamentar din partea României în a noua legislatură a Parlamentului European (PE), pe lista Alianței USR-PLUS, în prezent fiind independent.

După patru ani de mandat, timp în care a făcut parte din grupul Renew Europe, a demisionat din partidul din care a fost ales, devenind eurodeputat independent și membru în Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană în Parlamentul European (PE), în martie 2023. În decembrie 2023, a fost ales Vicepreședinte al Grupul Verzilor din Parlamentul European. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Cine este Nicu Ştefănuţă, independentul care a câştigat un nou mandat în Parlamentul European