Antena Meniu Search
x

PNL şi ALDE au fuzionat. Liberalii au aprobat şi alianţa electorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare

Duminică seară, Consiliul Naţional Politic al PNL a votat, cu aproape 900 de voturi, protocolul de fuziune cu ALDE, alianţa electorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare şi numirea lui Vlad Nistor drept membru în Biroul Executiv cu rang de vicepreşedinte.

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 09:24

Vezi și

Consiliul Naţional Politic al PNL, întrunit duminică în şedinţă online, a aprobat alianţa electrorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare şi fuziunea cu ALDE.

PNL a anunţat, duminică seară, după şedinţa Consiliului Politic Naţional, că au fost luate mai multe decizii. În primul rând, a fost aprobat protocolul de fuziune PNL cu ALDE, fiind acordate 876 voturi ”pentru”.

Discuțiile privind fuziunea au început în 2022, pe vremea când PNL era condus de Florin Cîțu. ALDE este partidul înființat de fostul președinte PNL și premier, Călin Popescu Tăriceanu, după plecarea din PNL. ALDE a guvernat, între 2016 și 2019, alături de PSD și UDMR. După ce a pierdut alegerile din 2019, Tăriceanu a plecat din funcția de președinte al partidului.

Ciucă: Să avem încredere în forţele noastre să putem duce etapele din 2024

Pe acelaşi subiect

De asemenea, liberalii au aprobat alianţa electorală PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare. Acest punct al ordinii de zi a obţinut mai puţine voturi decât fiziunea cu ALDE; respectiv 838 voturi ”pentru”.

În plus, PNL a decis numirea lui Vlad Nistor drept membru în Biroul Executiv cu rang de vicepreşedinte, fiind acordate 876 voturi ”pentru”. ”De acum înainte nu avem altceva de făcut decât să ne implicăm cât mai mult în activitatea noastră. Există entuziasm, există motivare şi trebuie să avem încredere în forţele noastre să putem duce toate etapele anului electoral 2024”, a declarat Nicolae Ciucă în interiorul şedinţei referitor la constituirea protocolului de fuziune cu ALDE.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » PNL şi ALDE au fuzionat. Liberalii au aprobat şi alianţa electorală cu PSD pentru alegerile europarlamentare