Antena Meniu Search
x

Reacția lui Kelemen Hunor, după comasarea alegerilor locale și europarlamentare: "Nu va schimba nimic. Nu ne este teamă"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă, miercuri, că formaţiunea nu este afectată de comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, anunţată de liderii coaliţiei de guvernare, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 21.02.2024, 21:38

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor - Profimedia

”Comasarea alegerilor nu va schimba nimic. Pentru noi, miza este interesul maghiarilor din România! Liderii partidelor din coaliţie au anunţat, astăzi, că vor comasa alegerile europarlamentare cu cele locale care se vor organiza pe 9 iunie. Nu ne este teamă, noi ne-am făcut treaba, chiar bine în anii trecuţi, astfel că stăm în faţa comunităţii noastre cu mult curaj”, a afirmat, miercuri, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: "Comasarea alegerilor nu va schimba nimic"

Potrivit acestuia, ”comasarea alegerilor nu schimbă miza”.

”Trebuie să continuăm să apărăm interesele maghiarilor din România şi în 2024. Comunitatea maghiară trebuie să câştige cât mai multe posturi în administraţia locală în urma alegerilor locale şi trebuie să ne menţinem reprezentarea în Europa”, a mai transmis Kelemen Hunor.

Acesta susţine că ”aceasta este singura modalitate de a proteja comunitatea de extremiştii români”.

”Dacă noi suntem în fruntea comunităţilor noastre, dacă avem o reprezentare puternică la Bucureşti şi la Bruxelles. S-a vorbit prea mult despre jocuri de putere în ultima vreme, dar cei cărora nu li s-a acordat deloc timp sunt cetăţenii. Anul acesta ar trebui să vorbim despre dezvoltarea localităţilor noastre şi despre viitorul Uniunii Europene, nu despre jocuri politice”, a mai transmis liderul UDMR,

”În mijlocul atâtor zgomote, cred că avem nevoie de voci clare şi credibile, iar noi suntem şi vom fi aşa”, a adăugat Kelemen Hunor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Reacția lui Kelemen Hunor, după comasarea alegerilor locale și europarlamentare: "Nu va schimba nimic. Nu ne este teamă"