Antena Meniu Search
x

Video Vot în şlapi la malul mării: 30.000 de turişti se află în vacanţă pe litoral. Secţiile de votare unde pot merge

Avem un sfârşit de săptămână fierbinte, şi la figurat şi la propriu. Este cel mai călduros weekend de până acum drept care sunt mulţi cei care au ales totuşi să plece din oraşe. La mare, de exemplu. Dar nici ei nu trebuie să uite ce au de făcut astăzi. În drum spre plajă, să se oprească la urne şi să voteze pentru alegerile europarlamentare. Pentru cele locale nu puteţi vota decât în localitatea în care aveţi domiciliul în buletin. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 09.06.2024 , 13:43

O sută de oameni au venit până la această oră în singura secţie de votare amenajată în staţiunea Mamaia. Ce-i drept oamenii vin aici îmbrăcaţi lejer, dar vor să îşi exercite acest drept în drumul lor spre mare sau dinspre plajă şi trec pe la secţia de votare.

Agenţiile de turism au anunţat astăzi 30.000 de turişti pe litoralul românesc, cele mai aglomerate staţiuni sunt Mamaia, Eforie, Costineşti şi Vama Veche, sunt secţii de votare amenajate peste tot, atât în zona de nord, cât şi în sud.

La Eforie Nord sunt 4 secţii de votare, la Eforie Sud 2, una la Costineşti, 3 la Tuzla şi câte 2 în Neptun, 23 august şi Limanu. Aşadar, dacă sunteţi în Vama Veche trebuie să mergeţi la 2 Mai sau la Limanu. Aşadar, turiştii care au venit astăzi pe litoral pot vota numai pentru europarlamentare, pe listele suplimentare.

Vezi și

Alegeri locale 2024. Cum votez la alegeri

Primul pas este prezentarea actului de identitate unuia dintre membrii secţiei de votare. Acesta va trece buletinul printr-un dispozitiv pus la dispoziţie de STS pentru a valida actul de identitate. După validare, vei merge către un alt membru al secţiei de votare căruia îi vei mai prezenta încă o dată buletinul, vei semna în lista electorală şi vei primi buletinele de vot alături de ştampilă. Înainte de a te îndrepta spre cabina de votare, asigură-te că ştampila are inscripţionată menţiunea „VOTAT”. În cazul în care aceasta lipseşte, cere membrilor secţiei de votare o altă ştampilă. Dacă această menţiune nu apare pe buletinul de vot, atunci votul tău va fi declarat nul.

În cabina de votare, aplică ştampila în patrulaterul desemnat partidului sau candidatului cu care doreşti să votezi. Dacă ştampila este aplicată incorect, adică în afara patrulaterului, votul va fi anulat. Dacă din greşeală aplici incorect ştampila, poţi cere un alt buletin de vot, iar cel precedent va fi anulat de către membrii secţiei de votare. Apoi, buletinele de vot trebuie îndoite şi introduse în urnele corespunzătoare. Dacă un buletin de vot este introdus într-o altă urnă decât cea desemnată, votul nu va fi luat în considerare la numărătoare. După ce ai introdus buletinele de vot în urne, vei restitui ştampila şi îţi va fi înapoiat actul de identitate. Pe buletinul de identitate, membrii secţiei de votare vor aplica ştampila cu menţiunea „VOTAT”, iar pe cărţile de identitate va fi aplicat un timbru autocolant cu aceeaşi menţiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Vot în şlapi la malul mării: 30.000 de turişti se află în vacanţă pe litoral. Secţiile de votare unde pot merge