Alegeri locale. Lista candidaților din județul Hunedoara. Cine vrea primăria în marile orașe
Alegerile locale din Județul Hunedoara vor avea loc pe 27 septembrie, când locuitorii din toate satele și orașele își vor alege primarii, consilierii și președintele Consiliului Județean. Trecem în revistă pe Observatornews.ro candidații din cele mai mari orașe ale județului: Deva, Brad, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petroșani și Vulcan.
- Alegerile locale au loc pe 27 septembrie în județul Hunedoara
- Locuitorii din județul Hunedoara vor vota pe cine vor primar, consilier local, consilier județean și președinte al Consiliului Județean
Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a arătat convins că social-democrații vor câştiga şefia CJ şi cele mai multe primării din judeţul Hunedoara.
Ciolacu mizează pe un administrator public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, pentru fotoliul de primar al municipiului Petroșani și pe deputatul Laurenţiu Nistor pentru funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara.
Aflat în Valea Jiului, Ciolacu a spus că PSD nu va permite ca vreo mină să fie închisă şi va face demersuri pe lângă familia social-democrată europeană să sprijine, la nivelul Comisiei Europene, alocarea de fonduri europene substanţiale pentru programele dedicate zonelor carbonifere în tranziţie.
Lista candidaților pentru Președinte Consiliu Județean
- Laurențiu Nistor - PSD
- Iulian Ciodaru - Pro România
- Mircea Moloț - ALDE
- Robert Muzsic - PMP
- Constantin Muntean - PER
- Cosmin Alin Roncioiu - Alianța pentru Unirea Românilor
- Adrian David - PNL
- Romi Carmazan - Partidul României Europene
- Paul Tomotaș - PPU-SL
Lista candidaților pentru Primăria Deva
- Mihai Mica - Pro România
- Ovidiu Moș - PSD
- Florin Oancea - PNL (primar în funcție)
- Ioan Clej - ALDE
- Gabriel Ilieș - USR
- Corina Oprișiu - PMP
- Petru Mărginean - PPU-SL
- Anamaria Gavrilă - Alianța pentru Unirea Românilor
- Paula Corbu - Partidul României Europene
- Cosmin Mareș - PER
- Ovidiu Tânjală - independent
- Alin Amititeloaie - independent
- Alin Nuț - independent
Lista candidaților pentru Primăria Brad
- Benone Morariu - Pro România
- Cristian Leucian - ALDE
- Florin Cazacu - PSD (primar în funcție)
- Raul Matei - USR
- Sebastian Stroescu - PMP
- Dorin David - PER
Lista candidaților pentru Primăria Hunedoara
- Dan Bobouțanu - PSD (primar în funcție)
- Cristian Grigoraș - Pro România
- Viorel Arion - PMP
- Claudiu Ionescu - Partidul Oamenilor Liberi
- Camelia Danda-Zăvoian - USR
- Carol Boroș - Partidul Ecologist Român
- Cristian Alic - Alianța pentru Unirea Românilor
Lista candidaților pentru Primăria Lupeni
- Nicolae Ivănuș - Pro România
- Lucian Resmeriță - PSD (primar în funcție)
- Ioan Roșu - PNL
- Radu Napău-Stoica - PMP
- Emil Țărcan - USR
Lista candidaților pentru Primăria Orăștie
- Gheorghe Depcia - PNL
- Georgeta Hancheș - Pro România
- Ovidiu Bălan - PSD (primar în funcție)
- Adrian Secui - USR
Lista candidaților pentru Primăria Petroșani
- Francisc Gerschner - Pro România
- Florin-Tiberiu Iacob-Ridzi - PNL (primar în funcție)
- Costel Avram - PSD
- Petre Nica - PMP
- Ioan Pușcaș - ALDE
- Vlad Florea - USR
- Roxana Filip - PER
- Viorca Macavei - independent
- Viorel Pascu - independent
- Nicu Stepan - independent
Lista candidaților pentru Primăria Vulcan
- Pompiliu Barbu - PSD
- Dan Marinescu - USR
- Ștefan Matei - PMP
- Dănuț Anghel - PNL
- Iosif Surulescu - ALDE
- Cristian Merișanu - Pro România
- Angela Stoica - PPU-SL
- Vasile Govor - PLUS
Unde trebuie să votezi la alegerile locale?
Românii care nu știu unde trebuie să voteze la alegerile locale din 27 septembrie 2020 pot afla aceste informații de pe Registrul Electoral.
Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare ale cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora pe secții de votare.
Pe Registrulelectoral.ro poți afla secția de votare la care ești arondat. Pentru a vedea acest lucru trebuie să introduceți următoarele date:
- CNP - codul numeric personal
- Numele de familie
- Codul de verificare pe care îl vedeți pe site
Alegeri locale. Câți români pot vota
Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că la data de 25 august 2020 numărul total de cetățeni români cu drept de vot era de 19.004.986, „cu 21.401 mai mulți față de ultima informare publică realizată pe această temă”.
Dintre aceștia trebuie menționat că doar 18.270.004 au domiciliul sau reședința în țară și pot participa la alegerile locale, iar 734.982 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.
La alegerile locale nu există liste suplimentare, iar alegătorii trebuie să își exprime opțiunea de vot în localitatea de reședință unde sunt arondați.
Reguli speciale la alegerile locale din 2020, din cauza Covid-19
Pregătirea alegerilor în condiții de pandemie este un test pe care autoritățile din România sunt nevoite să-l treacă. În doar câteva zile, românii sunt așteptați la urne, iar oficialii guvernului au luat mai multe măsuri de precauție pentru a garanta votul în siguranță și respectarea normelor de limitare a răspândirii noului coronavirus.
- accesul alegătorilor în sediul secției de votare se va face eșalonat spre a evita aglomerările din interiorul acestuia. Alegătorii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, și să își dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secției de votare și la ieșirea din acesta;
- în situația în care se formează aglomerări la intrarea în sediile secțiilor de votare, personalul de pază va asigura distanțarea de minimum 1 metru între persoane; în această situație este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.
Persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 (de exemplu, vârsta peste 65 de ani, persoane ce se declară cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară) pot solicita acces prioritar în localul de vot.
Accesul va fi dispus de președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare prin măsuri organizatorice;
- distanțarea de minimum 1 metru poate fi asigurată și prin marcarea acesteia între persoanele ce așteaptă în curtea sau în fața sediului secției de votare. Este recomandabil ca și în curtea sau în fața sediului secției de votare alegătorii să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura;
- la intrarea în sediul secției de votare va fi organizat un filtru asigurat de către personalul tehnic al birourilor electorale ale secțiilor de votare desemnat, dotat cu termometru, materiale de protecție sanitară și flacon cu dezinfectant;
- alegătorii vor fi supuși un triaj observațional și vor fi termometrizați cu ajutorul unui termometru noncontact;
- dacă nu sunt evidențiate temperatură de peste 37,3ºC și/sau simptome respiratorii evidente (de exemplu, tuse, rinoree, dificultăți în respirație), alegătorul își va dezinfecta mâinile, va intra în sediul secției de votare, păstrând distanța de minimum 1 metru față de celelalte persoane și evitând atingerea pe cât posibil a suprafețelor;
- personalul tehnic al birourilor electorale ale secțiilor de votare desemnat se va asigura că alegătorii vor respecta distanțarea fizică, vor purta corect masca și nu se vor abate de la traseul indicat către localul de vot. În cazul în care un alegător nu dispune de mască de protecție, acestuia i se va pune la dispoziție o mască de protecție, pe care o va purta pe tot parcursul prezenței în interiorul sediului secției de votare și în localul de vot;
- după exprimarea votului, alegătorii nu vor staționa în interiorul localului de vot sau al sediului secției de votare și vor părăsi imediat sediul secției de votare urmând traseele indicate;
Pe cine vor vota românii la alegerile din 27 septembrie veți afla pe Observatornews.ro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰