Antena Meniu Search
x

Video Alegeri locale 2024. Luptă strânsă pentru Capitală. Pentru ce au votat Firea, Nicușor Dan, Burduja sau Piedone

Alegeri locale 2024. Se dă o luptă strânsă pentru Capitală. Poate cea mai importantă de astăzi. Miza e mare. Bani, putere, în plus, votul de aici le va arăta partidelor cum stau în preferinţele alegătorilor pentru alegerile prezidențiale din septembrie. 

de Redactia Observator

la 09.06.2024 , 14:25

Până la această oră, cei mai mulţi dintre candidaţii la Primăria Generală au votat. Unii, cu mici fâstâceli. Alţii, cu mari emoţii.

Gabriela Firea: "Am votat cu foarte mult optimism, Bucureştiul este un oraş atât de frumos"

"Am votat cu gândul la toţi tinerii din Bucureşti, de asemenea, la seniorii Capitalei noastre, la copii şi la adulţi, la persoane sănătoase dar care vor să facă prevenţie, dar şi la persoane cu dizabilităţi. Am votat cu gândul la oamenii care vor să aibă din nou parcurile curate în Capitală, care vor să vadă că pe şantiere se lucrează şi că sunt rezultate în ceea ce priveşte fluenţa în trafic, problema termoficării şi, de asemenea, siguranţa în şcoli şi lupta reală împotriva drogurilor. Am votat pentru ca în administraţie să lucreze oameni de dimineaţă până seara, găsind soluţii, având o echipă, având o susţinere, comunicând şi fiind transparenţi, pentru oamenii din administraţie care nu se plâng care nu dau vina pe ceilalţi, care nu se incuie în birou şi care nu vin după câţiva anisă spună că nu au fost bine informaţi atunci când au promis. Am votat cu foarte mult optimism pentru că Bucureştiul este un oraş atât de frumos de care te poţi îndrăgosti, dar, din păcate, în ultima perioadă a fost abandonat. Am votat cu gândul la toţi bucureştenii care vor ca acest oraş să redevină oraşul pe care îl iubesc şi în care vor să trăiască, să iubească, să îşi crească copiii, nepoţii, să înveţe, să prospere, să se dezvolte", a declarat Gabriela Fireacandidatul PSD la Primăria Capitalei.

Vezi și

Sebastian Burduja: "Am votat pentru viitor"

Pe acelaşi subiect

Sebastian Burduja a spus că are încredere în bucureşteni. Candidatul PNL la Primăria Capitalei a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru viitor, pentru schimbare, pentru bucureştenii care vor mai mult de la acest oraş. "Îi chem pe toţi la vot, e un drept şi sunt convins că, la finalul aceste zile, vom avea cu toţii lucruri de sărbătorit şi surprize foarte plăcute pentru acest oraş şi oamenii lui minunaţi", a afirmat Sebastian Burduja, după ce a votat la o secţie organizată la Academia de Poliţie. El a adăugat că are încredere în bucureşteni, i-a cunoscut pe mulţi dintre ei şi a simţit că îşi doresc "altceva". "Aceasta cred că e victoria acestei zile - speranţa din inima bucureştenilor. De mâine, ne apucăm de treabă - câştigăm şi luptăm în continuare", a mai spus Burduja.

Candidatul AUR la PMB, Mihai Enache a îndemnat toți bucureștenii și românii să iasă la vot. "Suntem convinși că cei mai mulți dintre ei caută schimbarea. Fac un apel către oamenii responsabili cu bună desfășurare a votului să nu își pună carierele în pericol pentru diverse interese electorale. Au trecut două ore de la începutul votului, sunt sute de sesizări din toată țara, zeci de sesizări în București cu privire la diverse încercări de fraudare a votului. De la buletine deja ștampilate până la încercări de corupere ale alegătorului. Astăzi, am votat pentru schimbare, schimbare în București cu oameni mai competenți, mai experimentați, care au reușit ceva în viață până acum. Fraților, astăzi este ziua în care voi puteți decide viitorul, eu am votat pentru viitorul familiei mele", a declarat Mihai Enache după ce a votat la Şcoala Gimnazială Nr. 79 din Bucureşti.

Diana Iovanovici-Şoşoacă, candidatul SOS România la Primăria Capitalei, a declarat că "este momentul să se înceteze cu fraudarea alegerilor". "Spuneti-le oamenilor că au 5 buletine de vot de votat şi dacă vin la vot să le voteze pe toate! Asta trebuie să înţeleagă românii să vină la vot, votul vostru contează, staţi călare pe ei, păziti-i voturile, observatorii cum vad ceva nelalocul lui filmează, cheama poliția şi sesisează Birourile electorale judeţene sau BEC", a spus Şoşoacă.

Piedone: "Oamenii vor veni pe ultima sută de metri"

În această dimineaţă, Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, a declarat duminică, la intrarea în secţia de vot, că el reprezintă realitatea şi normalitatea. "Datorită procesului greoi cu aceste 5 buletine de vot cu siguranţă nu se va închide urna la orele 22.00. Oamenii o să migreze de la mare şi la munte şi vor veni pe ultima sută de metri", a spus candidatul PUSL la PMB, după ce a votat la Școala Gimnazială "Ienăchiță Văcărescu", din sectorul 4 al Capitalei.

Nicuşor Dan a votat "pentru onestitate în viaţa publică şi împotriva mafiei imobiliare"

Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de Alianţa Dreapta Unită, a ajuns în această dimineaţă la Şcoala Gimnazială Luceafărul, din Sectorul 5 al Capitalei, pentru a-şi exprima votul. 

"Am votat pentru onestitate în viaţa publică, pentru realism în viaţa publică, pentru că e important ca oamenii să ne spună pe unde suntem şi să ne spună realist ce să facem şi am votat împotriva mafiei imobiliare. Vreau să îndemn oamenii să iasă la vot pentru că e un moment în care ei decid direcţia în care noi o să mergem", a declarat Nicuşor Dan la ieşirea din secţia de votare. 

Cine candidează la Primăria Capitalei

1. Gabriela Firea - PSD;

2. Sebastian Burduja - PNL;

3. Mihai Enache - AUR;

4. Dorin Iacob - Alternativa Dreaptă;

5. Diana Șoșoacă - Partidul S.O.S. România;

6. Cristian Popescu Piedone - PUSL;

7. Alexandru Pânișoară - Partidul Ecologist Român;

8. Nicușor Dan - independent, susținut de Alianța Dreapta Unită și REPER;

9. Filip Constantin Titan - candidat independent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Alegeri locale 2024 » Alegeri locale 2024. Luptă strânsă pentru Capitală. Pentru ce au votat Firea, Nicușor Dan, Burduja sau Piedone