Antena Meniu Search
x

Video Cătălin Cîrstoiu, primele explicații după acuzațiile de incompatibilitate și conflict de interese: "Mandatul meu a fost și este pe masa Coaliției"

Candidatul coaliției PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, a dat primele explicații după mai multe zile în care s-a confruntat cu acuzații privind posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese. "Mandatul meu a fost și este pe masa Coaliției. Am o meserie, sunt medic, nu fac din politică o carieră", a declarat Cîrstoiu.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 19.04.2024, 19:14

Vezi și

Cătălin Cîrstoiu se consideră nevinovat și susține că doar o instituție a statului poate să clarifice acuzațiile de incompatibilitate și conflict de interese, nu presa sau oamenii politici.

"Legat de incompatibilitate - doar o instituție poate să emită raport care să constate, adică ANI. Eu nu am făcut nimic care să-mi dea perspectiva că sunt în stare de incompatibilitate. Am operat și în alte spitale publice și în Republica Moldova. Am oferit opiniile mele și expertiza mea profesională și în alte spitale private. Am făcut tot ce am putut ca să-mi ajut pacienții. Mi-am ajutat colegii când au avut problemă cu un pacient. Legat de Anemona Med, acolo am ajutat colegii și da, am răspuns solicitărilor unor pacienți. Sunt absolut liniștit, dorm liniștit în fiecare seară. Pacienții aleg singuri unde merg", a declarat Cătălin Cîrstoiu.

"Am oferit opiniile mele medicale şi în alte spitale private când mi s-a solicitat acest lucru. Am răspuns oricărui apel telefonic. Mi-am spus opiniile, mi-am ajutat colegii. Nu fac o chirurgie uşoară, fac o chirurgie complicată. Mă ocup de tumori osoase, de cancere osoase, schimbarea protezelor. Nu e un domeniu accesibil oricui. Am făcut orice pentru a-mi ajuta pacienţii şi colegii",  a mai precizat Cîrstoiu.

"Aş vrea să mai spun un lucru, eu am vrut să fac o administraţie publică în Bucureşti mizând pe un sprijin politic stabil în Consiliul General al Capitalei. Nu am vrut niciodată să fac o administraţie politică în Capitală", a punctat Cătălin Cîrstoiu.

Pe acelaşi subiect

Cătălin Cîrstoiu, certat de Marcel Ciolacu: "Trebuia să facă până în acest moment această conferinţă"

Premierul Marcel Ciolacu declarase, vineri, că medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, ar fi trebuit să facă până acum conferinţa de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile ce i-au fost aduse în spaţiul public. Nicolae Ciucă a declarat că, în cazul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti, PNL va avea propriul candidat, dacă nu se va găsi un alt candidat comun. "PSD ar fi bine să vină să mă susțină" a transmis Cristian Popescu Piedone.

"Eu nu cer nimănui să se retragă sau să nu se retragă. Având o experienţă, spun eu, mai mare politică decât domnul doctor Cîrstoiu, i-am făcut o recomandare şi direct şi prin intermediul presei. Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă să ţină o conferinţă de presă, aşa cum am convenit cu domnia sa şi cu domnul Nicolae Ciucă, şi să explice toate aspectele apărute în spaţiul public. Nu vom putea merge înainte până nu se va întâmpla acest lucru. Până când domnul doctor Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei.(...) Din punctul meu de vedere, fără să deranjez pe nimeni, trebuia să facă până în acest moment această conferinţă", a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă, în cadrul vizitei sale în Emiratele Arabe Unite.

Liberalii, pregătiți în cazul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu

Nicolae Ciucă a declarat, joi seara, că în cazul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti, PNL va avea propriul candidat, dacă nu se va găsi un alt candidat comun, care să nu fie membru niciunuia dintre cele două partide. Preşedintele liberalilor a explicat ca electoratul PNL din Bucureşti nu ar fi de acord cu susţinerea lui Cristian Popescu Piedone, dar spune că PNL nu-l susţine nici pe Nicuşor Dan.

Întrebat de ce PNL nu-l susţine pe actualul primar al Capitalei, liderul PNL a explicat că formaţiunea a reuşit să determine o alianţă pentru europarlamentare şi pentru unele judeţe la alegerile locale. "Ar fi absolut de neînţeles, atât timp cât Nicuşor Dan nu vrea să fie membru al PNL, să avem această alunecare către relevanţa candidaturii sale către Primăria Bucureşti", a declarat Nicolae Ciucă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Cătălin Cîrstoiu, primele explicații după acuzațiile de incompatibilitate și conflict de interese: "Mandatul meu a fost și este pe masa Coaliției"