Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu îl ceartă pe Cătălin Cîrstoiu: Trebuia să facă până în acest moment conferinţa de presă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, ar fi trebuit să facă până acum conferinţa de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile care i-au fost aduse în spaţiul public. Nicolae Ciucă a declarat că în cazul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti, PNL va avea propriul candidat, dacă nu se va găsi un alt candidat comun. "PSD ar fi bine să vină să mă susțină" a transmis Cristian Popescu Piedone.

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 14:30

Marcel Ciolacu îl ceartă pe Cătălin Cîrstoiu: Trebuia să facă până în acest moment conferinţa de presă
Marcel Ciolacu îl ceartă pe Cătălin Cîrstoiu: Trebuia să facă până în acest moment conferinţa de presă - Inquam Photos / George Călin

Alegeri locale 2024. Discuţiile despre retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu vor continua în coaliţie, urmând ca o decizie finală să fie luată, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare, au declarat surse politice pentru Observator. 

Marcel Ciolacu: Cătălin Cîrstoiu trebuia să facă până în acest moment conferinţa de presă

Marcel Ciolacu a dat însă asigurări că alianţa PSD-PNL va avea candidat comun la Primăria Capitalei indiferent dacă medicul Cîrstoiu va rămâne sau nu în cursă.

"Eu nu cer nimănui să se retragă sau să nu se retragă. Având o experienţă, spun eu, mai mare politică decât domnul doctor Cîrstoiu, i-am făcut o recomandare şi direct şi prin intermediul presei. Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă să ţină o conferinţă de presă, aşa cum am convenit cu domnia sa şi cu domnul Nicolae Ciucă, şi să explice toate aspectele apărute în spaţiul public.

Pe acelaşi subiect

Nu vom putea merge înainte până nu se va întâmpla acest lucru. Până când domnul doctor Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei.(...) Din punctul meu de vedere, fără să deranjez pe nimeni, trebuia să facă până în acest moment această conferinţă", a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă în cadrul vizitei sale în Emiratele Arabe Unite.

Premierul a afirmat că cel târziu luni va avea loc o întâlnire cu Cîrstoiu şi cu Ciucă în care se va discuta despre acest subiect şi vor decide care este pasul următor. "În momentul în care devii candidat sau om politic, ai şi sfătuitori, câteodată aceştia sunt de bine sau de rău", a menţionat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă, în cazul în care medicul Cîrstoiu se retrage din cursă, candidatul comun al alianţei ar putea fi un membru PSD sau un membru PNL, Ciolacu a spus: "Candidatul comun poate fi membru PSD sau membru PNL. Cred că perioada de independenţă a apus". 

Piedone: PSD ar fi bine să vină să mă susțină

Vineri, Cristian Popescu Piedone s-a înscris oficial în cursa pentru primăria Capitalei şi a transmis că aşteaptă să fie contactat de liderii PSD pentru negocieri. "Am înțeles că liberalii nu, dar PSD mai poate să se gândească dacă să susțină o victorie nu pentru locale și dacă vor o victorie în toamnă, ar fi bine să vină să mă susțină", a declarat Cristian Popescu Piedone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Alegeri locale 2024 » Marcel Ciolacu îl ceartă pe Cătălin Cîrstoiu: Trebuia să facă până în acest moment conferinţa de presă