Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce cred despre vot turiştii aflaţi la mare în ziua alegerilor locale. Unii încearcă să ajungă totuşi la urne, alţii spun că "oricum nu are rost"

Cei care sunt în vacanţă la malul mării nu au uitat de vot. În drum spre plajă, o parte din cei 30.000 de turişti care au petrecut weekendul pe litoral s-au oprit şi la urne. Au primit doar buletinele pentru europarlamentare, pentru că la locale se poate vota doar în localitatea de reşedinţă.  

de Andreea Filip

la 09.06.2024 , 20:13

În tricou, pantaloni scurţi şi şlapi, turiştii de la malul mării s-au dus astăzi în secţiile de votare amenajate în staţiunile de pe litoral, pentru a vota pe listele suplimentare.

Ziua alegerilor locale, la malul mării

Ştefania are 18 ani şi astăzi a votat pentru prima dată. Tânăra abia a terminat clasa a XII-a şi se află în vacanţă la mare, aşa că s-a dus la urne în Mamaia. "Mai puţină discriminare pentru că foarte multă lume judecă tinerii după cum arată, de exemplu ca mine", spune Ştefania

Vezi și

Alături de Ştefania au venit şi alţi turişti de pe litoral la secţiile de votare. Unii dintre ei, chiar de la prima oră. "Turist, din Buzău. Suntem la muncă. Ne facem datoria să votăm. Vrem, totuşi, o schimbare", spune un bărbat. "Din Bucureşti. Am vrut neaparat să votez. Mi-a părut rău că nu am putut vota pentru locale. Măcar pentru europarlamentare", zice altcineva.

Alţii însă nu au fost interesaţi de alegeri, ci doar de plajă, mai ales că vremea a fost superbă. "Nu am fost şi nici nu prea vreau să ma duc la vot pentru că nu are rost", mărturiseşte un turist 

La orele prânzului, plaja din Mamaia a fost plină. Turiştii s-au bucurat de vremea bună, de cele 27-28 de grade Celsius, de apa mării care este tot mai caldă, 21-22 de grade, dar şi de o briză răcoroasă. În judeţul Constanţa este în vigoare un cod galben de caniculă până marţi dimineaţă. Sunt aşteptate temperaturi de până la 34 de grade Celsius. 

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Alegeri locale 2024 » Ce cred despre vot turiştii aflaţi la mare în ziua alegerilor locale. Unii încearcă să ajungă totuşi la urne, alţii spun că "oricum nu are rost"