Antena Meniu Search
x

Video Care este cea mai curată plajă de pe litoralul românesc. Un ONG a luat la rând toate staţiunile de la malul mării şi a tras concluzia

Vești bune pe litoralul românesc, la începutul sezonului estival. Specialiştii care monitorizează curăţenia plajelor spun că - anul acesta - plajele noastre sunt mai curate decât anul trecut. Un ONG a luat la rând toate staţiunile de la malul mării şi a stabilit: Tuzla este campioana curăţeniei. Poate şi pentru că nu este cea mai aglomerată. La polul opus, cea mai murdară plajă este cea de la Năvodari.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 09.06.2024 , 15:01

Apă curată, nisip care mângâie tălpile, atmosfera de vacanţă perfectă ... aşa arată plaja de la Tuzla, cea mai curată plajă de pe litoralul românesc. Deocamdată destul de pustie, dar parcă farmecul ei este tocmai lipsa de aglomeraţie. 

Tuzla, cea mai curată plajă de pe litoralul românesc

Cel mai curat sector de plajă este la Tuzla. Cei care aleg să vină aici, se pot bucura de nisipul fin şi zgomotul făcut doar de valuri. Spcialiştii spun că, în acest moment, la Tuzla sunt cele mai puţine deşeuri. Următoarele în top sunt Mamaia şi Corbu.

Vezi și

La polul opus, Năvodari, Constanţa şi Vama Veche ar avea nevoie de.... curăţenie generală. 

Pe acelaşi subiect

Angelica Paiu, reprezentant ONG Mare Nostrum: În ceea ce priveşte cele mai des întâlnite deşeuri, avem mucurile de ţigară, avem capacele de la sticlele de băutură, avem de asemenea pungile din plastic, piese din plastic cu dimensiuni cuprinse între 2,5 şi 50 de centimetri. 

România are de anul acesta 7 plaje blue flag

Cinci mii de obiecte care nu au nicio legătură cu plaja sau respectul pentru natură au fost găsite de voluntarii ONG-ului care monitorizează plajele româneşti. Din păcate, aproape 80 la sută sunt din plastic, un material care nu este biodegradabil şi ne pune în pericol şi pe noi. 

Marian Paiu, reprezentant ONG Mare Nostrum: Deşeurile marine reprezintă un pericol atât pentur oameni cât şi pentru vieţuitoare. Dimensiunile diferite ale acestor deşeuri fac ca acestea să fie uşor ingerate de anumite animale, sau chiar de animale pe care noi ulterior le consumăm. 

Există şi veşti bune: faţă de anii trecuţi, cantitatea de gunoaie din cauciuc, hârtie sau carton a scăzut. În plus, România are de anul acesta 7 plaje blue flag, în Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Travel » Care este cea mai curată plajă de pe litoralul românesc. Un ONG a luat la rând toate staţiunile de la malul mării şi a tras concluzia