Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cel mai longeviv primar din Alba, în funcţie de 34 de ani, a fost reales. Este la al optulea mandat

Alegeri locale 2024. Cel mai longeviv primar din Alba, cel din comuna Sântimbru, liberalul Ioan Iancu Popa, care ocupă această funcţie din 1990, a câştigat un nou mandat, respectiv al optulea, cu 68,43% din voturi. În urmă cu patru ani, Popa a fost votat de 58,37% dintre alegători, iar în 2016 de 73,89%.

de Redactia Observator

la 10.06.2024 , 13:01

Cel mai logeviv primar din Alba, în funcţie de 34 de ani, a fost reales. Este la al optulea mandat - Facebook / Hulea Adrian

Ioan Iancu Popa a avut 965 de voturi din 1.410 valabil exprimate, ceea ce înseamnă 68,43%, potrivit datelor parţiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, conform Agerpres

Au mai candidat Daniel Ioan Gruiţă (PSD) - 25,46%, Bogdan Ioachim (AUR) - 12,97% şi Ioan Traian Mîrza (S.O.S.) - 3,12%.

Conduce Primăria din Sântimbru de la vârsta de 33 de ani

Articolul continuă după reclamă

Ioan Iancu Popa conduce Primăria din Sântimbru de la vârsta de 33 de ani, respectiv din februarie 1990, când a preluat această funcţie.

Pe acelaşi subiect

Din 1992, el a câştigat detaşat toate alegerile locale.

Cel mai tânăr primar din Gorj are 27 de ani

Cel mai tânăr primar din Gorj are 27 de ani, a candidat din partea PSD și a fost ales în comuna Dănești. Inginer de profesie, Silviu Filip a intrat în cursa pentru fotoliul de primar după ce fostul edil a fost condamnat cu suspendare și nu a mai candidat pentru un nou mandat. 

Cel mai longeviv primar din România a pierdut alegerile după 34 de ani, la o diferență de două voturi

Emil Cătănoiu, care a candidat din partea PSD, se afla în funcția de primar al comunei Căpreni, din județul Gorj, de 34 de ani, iar anul acesta a candidat pentru al nouălea mandat. "Am participat recent la o întrunire a Asociației Comunelor din România și am constatat acolo că sunt singurul primar din țară cu opt mandate plus încă doi ani, din 1990 și până în 1992, când s-au organizat alegeri", declara edilul. 

Radu Bîrdăcel, manager zonal pe sud-vestul României al unui fast-food, a câștigat alegerile la Căpreni cu doar două voturi peste cele obținute de Emil Cătănoiu.

Scor record la alegerile locale, tot în Gorj

Primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, a câștigat un nou mandat, cu 92%.

Este cel mai mare scor din județ, însă edilul PSD a pierdut un procent, față de alegerile din 2020, când a obținut 93%. Câmpeanu este la al cincilea mandat de primar, iar înainte de șirul de mandate ca edil, a fost viceprimar.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Alegeri locale 2024 » Cel mai longeviv primar din Alba, în funcţie de 34 de ani, a fost reales. Este la al optulea mandat