Antena Meniu Search
x

Clotilde Armand depune plângere penală împotriva preşedintelui AEP, Toni Greblă, pentru "instigare la fals"

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută victoria în cursa pentru Primărie cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, anunţă, într-o postare pe Facebook, că va depune plângere penală împotriva preşedintelui AEP, Toni Greblă "pentru modul defectuos de organizare a alegerilor locale şi europarlamentare şi instigare la fals".

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 15:55

primarul Sectorului 1 Clotilde Armand
Clotilde Armand depune plângere penală împotriva preşedintelui AEP, Toni Greblă, pentru "instigare la fals" - Profimedia Images

"Voi depune plângere penală împotriva preşedintelui AEP, Toni Greblă, pentru modul defectuos de organizare al alegerilor locale şi europarlamentare şi instigare la fals. Se dau indicaţii pe linie politică ca procesele - verbale din mai multe secţii cu problemă să fie închise rapid, fără a se mai face renumărarea voturilor", afirmă edilul.

Ea consideră că această comasare produsă de PNL-PSD a dus la un volum crescut de muncă în secţiile de votare.

"Pe fondul oboselii, au loc multe nereguli şi falsuri şi au permis fraude electorale. Procesul electoral a fost suspendat în 22 de judeţe din cauza oboselii şi a caniculei, iar sacii cu voturi şi toate materialele electorale au fost predate şi au fost păzite peste noapte de jandarmi. Acest haos generalizat a fost patronat de Toni Greblă. Preşedintele AEP, Toni Greblă, trebuie să-şi asume că nu a fost în stare să organizeze aceste alegeri şi să-şi depună demisia", consideră ea.

Articolul continuă după reclamă

Clotilde Armand a depus o cerere de renumărare a voturilor, la alegerile din Sectorul 1

Marţi dimineaţă, Clotilde Armand a anunţat că a depus cerere de renumărare a voturilor şi că a sesizat autorităţile privind tentativele de fraudă de la mai multe secţii de votare. "Nu mergeţi după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secţii din totalul de 166", avertizează edilul.

Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Capitalei Crina Eşanu a afirmat că, la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, poliţiştii nu au înregistrat incidente asociate scrutinului. De asemenea, ea a precizat că nu există nicio plângere depusă la nivelul Sectorului 1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiți să luaţi algocalmin?
Observator » Alegeri locale 2024 » Clotilde Armand depune plângere penală împotriva preşedintelui AEP, Toni Greblă, pentru "instigare la fals"