Antena Meniu Search
x

Update Medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei. Deciziile luate în ședința Coaliției - surse

Coaliţiei PNL-PSD a decis astăzi pe cine va arunca în lupta pentru Primăria Capitalei, după două luni de sondaje și căutări intense: medicul Cătălin Cârstoiu, manager la Spitalul Universitar din Capitală. Alegerea a supărat-o pe Gabriela Firea, care i-a reproşat decizia şefului de partid. Nici unii penelişti nu sunt convinşi şi îl iau peste picior pe medicul ortoped care îi va înfrunta pe Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone

de Redactia Observator

la 18.03.2024, 19:31

Vezi și

UPDATE: Decizia luată în cadrul ședinței Coaliției de astăzi:

  • Candidat comun București;
  • Candidați comuni la sectoare;
  • Candidați comuni la Consiliul General;
  • Candidați comuni la consiliile locale de sectoare;

PSD și PNL au căutat un candidat independent, compatibil cu electoratele ambelor partide. Mai exact, un specialist care să fie votat atât de alegătorii de dreapta, cât si de alegătorii PSD din Capitală. 

Alesul Coaliţiei este medicul Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar din Capitală

Pe acelaşi subiect

Numele lui a început să fie vehiculat la începutul lunii februarie.

  • Nicolae Ciucă, președintele PNL: Doctorul Cîrstoiu are un anumit grad de notorietate și toată lumea a auzit de Spitalul Universitar.

Unii lideri PNL nu par convinşi de candidatul-surpriză şi l-au ironizat pe medicul ortoped, cu doar câteva ore înainte de ședința decisivă a Coaliției.

  • Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: Eu nu îl cunosc pe domnul acesta. Domne mergeți cu Cristoiu? Nu domne, e Cîrstoiu nu e Cristoiu. Păi știți că e doctor. E doctor de dinți, doctor de genunchi. N-am avut probleme, încă mă țin genunchii. Eu nu îl știu, să îi dea Dumnezeu sănătate! Am înțeles că e manager la Spitalul Universitar.
  • Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Poți să fii manager, poți să ai orice meserie. Nu poți să faci un program pentru București în acest interval foarte scurt. Un candidat cu notorietate din PSD va fi principalul contracandidat.

Alegerea unui candidat comun pentru Primăria Capitalei a provocat tensiuni majore la vârful PSD

Sondajele analizate în Coaliţie arată ca 60% din alegătorii PNL l-ar vota pe Nicușor Dan dacă Gabriela Firea ar fi candidatul comun al Coaliţiei, iar 50% din electoratul PSD l-ar prefera în acest caz pe Cristian Popescu Piedone. 

Eliminată din calcule, din motive strategice, Firea l-a atacat direct pe Marcel Ciolacu şi i-a reproşat că nu s-a luptat suficient pentru a impune candidatura sa la Primăria Capitalei.

  • Lucian Romaşcanu, senator PSD: Doamna Firea e o persoană extrem de bătăioasă, cu o voință extrem de puternică, își joacă șansa de a fi candidatul nominalizat. Lucrurile sunt foarte clare: pe candidat comun nu reușim niciunul dintre partide să convingem bazinul celuilalt partid.

Cine sunt candidații PSD-PNL la primăriile de sectoare din București

Surse Observator spun ca în Sectorul 1 coaliţia va miza pe Sebastian Burduja, iar în Sectorul 2 va candida actualul prefect al Capitalei, Rareş Hopincă. În Sectoarele 3, 4 si 6 vor fi susţinuţi primarii aflaţi în functie: Robert Negoiță, Daniel Băluţă și Ciprian Ciucu. PSD si PNL vor avea un candidat comun şi in Sectorul 5 din Capitală, acolo unde va candida și fiul lui Cristian Popescu Piedone, deputatul PSD de Suceava Vlad Popescu Piedone.

  • Cristian Popescu Piedone, preşedinte PUSL: Eu și așa am mai mult probleme, am lunetiștii pe casă.Trăim în România, nu numai telefoane, mesageri. Mi-au spus să mă retrag din cursa că e mai bine pentru mine, e mai bine pentru familie.

Acordul din Coaliție prevede că PSD si PNL vor avea candidați comuni la toate Primăriile de sector și vor candida pe liste comune la Consiliul General şi la toate cele șase Consilii Locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei. Deciziile luate în ședința Coaliției - surse