Antena Meniu Search
x

Video PSD şi PNL şi-au împărţit puterea în trei judeţe. Coaliţia şi-a unit forţele pentru a detrona primarii USR si UDMR din aceste zone

PSD si PNL îşi vor împărţi puterea în judeţele Timiş, Bacău şi Braşov. Cele două partide ar putea forma alianţe şi în judeţele Mures şi Satu Mare. Coaliţia şi-a unit forţele pentru a detrona primarii USR si UDMR din aceste zone. Deciziile de la Bucureşti au produs însă tensiuni majore în teritoriu, acolo unde liberalii ameninţă cu revolta.

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 20:56

Vezi și

PSD si PNL vor face aliantă si vor merge în tandem în judetul Timiş. Deputatul PSD Alfred Simonis va fi candidatul Coalitiei la sefia Consiliul Judetean. Asta în timp ce fostul primar PNL, Nicolae Robu, va fi sustinut de ambele partide in lupta cu Dominic Fritz pentru Primăria Timişoara. Înţelegerea impusă de la centru a fost aspru criticată de filiala liberală.

Liderii Coalitiei au stabilit azi si cine va deschide lista pentru Parlamentul European

"Pana la urma asta este frumusetea competitiei politice. A face un minim sacrificiu de orgoliu si local si personal", a declarat Nicolae Ciucă, preşedinte PNL. "Cele mai mari orgolii sunt cele locale intotdeauna. Este momentul sa ne unim iarasi fortele si sa dam o continuitate acestei Coalitii", a declarat Marcel Ciolacu, preşedinte PSD. În Brasov si Bacău cele două partide vor avea candidati separati la Consiliile Judetene. Dar vor sustine candidati comuni în oraşele resedintă de judet.

Fostul primar PNL George Scripcaru va fi candidatul comun al Coalitiei la Braşov, în timp ce social democratul Valentin Ivancea va candida la Primăria Bacău împotriva primarului USR Lucian Viziteu. Surse politice spun că PSD si PNL ar putea forma o aliantă si în judetele Mureş si Satu Mare, acolo unde UDMR detine puterea la nivel local. "Am stabilit ca obiectiv sa castigam aceste primarii de resedinta de judet unde nu avem primari", a declarat Nicolae Ciucă, preşedinte PNL.

Liderii Coalitiei au stabilit azi si cine va deschide lista pentru Parlamentul European. Surse politice spun că liberalii au fost de acord ca Mihai Tudose să fie cap de listă, după retragerea Ramonei Chiriac. Alianta PSD - PNL va da testul decisiv la alegerile europene din luna iunie. În functie de scorul obtinut, cele două partide ar putea sustine un candidat comun la alegerile prezidentiale si ar putea avea liste comune pentru Senat si Camera Deputatilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » PSD şi PNL şi-au împărţit puterea în trei judeţe. Coaliţia şi-a unit forţele pentru a detrona primarii USR si UDMR din aceste zone