Antena Meniu Search
x

Video SURSE: Rareş Hopincă are 500 de voturi în faţa lui Radu Mihaiu, dar lupta continuă. Mai sunt de centralizat secţii

După 4 zile de contestaţii, s-a terminat numărătoarea voturilor de la Sectorul 1. George Tuţă, candidatul PNL susţinut şi de PSD, a obţinut cu aproape 700 de voturi mai mult decât Clotilde Armand. Actualul edil a cerut renumărarea buletinelor, dar solicitarea i-a fost respinsă. În schimb, în Sectorul 2, se aşteaptă încă centralizarea din trei secţii. Potrivit surselor Observator, Rareş Hopincă ar avea un avans de 500 de voturi în faţa primarului USR Radu Mihaiu.

de Redactia Observator

la 13.06.2024 , 20:04

"Fac un apel la autorități să accepte renumararea voturilor pentru că nu au nimic de ascuns. Din 166 de secții de votare am reușit să analizăm 40, unde s-au pierdut 2.097 de buletine și s-au pierdut 500 de voturi. Nu știm unde sunt buletinele, nu știm unde sunt voturile", a declarat Clotilde Armand, candidat Primăria Sector 1.

Pentru candidatul PNL susţinut şi de PSD au votat 35.910 persoane.

George Tuţă i-a cerut lui Clotilde Armand să accepte înfrângerea în alegerile pentru Primăria Sectorului 1

Vezi și

"După centralizarea tuturor proceselor verbale, diferenţa este 673 de voturi. Dar foarte important este că fiecare proces verbal a fost însoţit de semnăturile reprezentanţilor din secţiile de vot. Circul şi scandalul au fost simbolul şi emblema acestui mandat al doamnei Armand, care s-a încheiat duminică", a declarat George Tuță, candidat PSD - PNL Primăria Sector 1.

Pe acelaşi subiect

În față acuzațiilor lansate de USR, liderii Coaliției au ridicat semne de întrebare în privința voturilor primite de Clotilde Armand.

"Au existat cetățeni francezi care au cerut să voteze la București, dar pe liste la euro nu au votat în Sector 1 la Dămăroaia, ci au cerut să voteze pentru eurodeputații francezi, pe listele cu partidele franțuzești", a spus Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.

Alături de primarul în funcţie al celui mai bogat sector al Capitalei a stat astăzi și Dominic Fritz, care ar putea prelua în curând șefia USR de la Cătălin Drulă.

"Miza acestor zile este viitorul democraţiei româneşti. Fac un apel la domnul Ciolacu să ia în serios acestă chestiune. Să nu facă din această chestiune o luptă între partide, o luptă despre Clotilde Armand, ci despre valoarea democraţiei româneşti şi despre încrederea pe care o avem în democraţie", a spus Dominic Fritz.

Probleme și în Sectorul 2: Rareș Hopincă susține că a câștigat alegerile, Radu Mihaiu invocă o fraudă

Situația este identică si în Sectorul 2 al Capitalei, acolo unde datele parțiale arată că fostul prefect Rareş Hopincă, susținut de PSD și PNL, l-a învins pe actualul edil Radu Mihaiu. 

"Avem şi o cerere de renumărare. E vorba de acele 500 de voturi care lipsesc din urne şi de aia vrem să renumărăm. Acum apar primele dovezi de fraudă. S-a încărcat pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente cel putin un proces verbal cu o semnătură falsă. Am ajuns să falsificam procese verbale", a declarat Radu Mihaiu, candidat ADU Primăria Sectorului 2.

"S-a făcut renumărarea. S-au îndreptat erorile materiale şi este foarte bine că s-a întâmplat acest lucru", a spus Rareș Hopincă, candidat la Primăria Sectorului 2.

Partidele care formează Dreapta Unită i-au scris azi sefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. USR ar vrea ca oficialii de la Bruxelles să trimită o misiune în România pentru a face o anchetă independentă asupra corectitudinii desfăşurării procesului electoral.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Alegeri locale 2024 » SURSE: Rareş Hopincă are 500 de voturi în faţa lui Radu Mihaiu, dar lupta continuă. Mai sunt de centralizat secţii