Antena Meniu Search
x

Video Sorin Grindeanu nu crede într-o alianță cu AUR: "Șanse puține spre zero. E o părere personală"

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, pare a fi izolat pe scena politică românească, deși formațiunea a obținut aproape 10 procente la alegerile parlamentare. Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că există șanse "puține spre zero" pentru o alianță cu un asemenea partid. "Excesele pe care le-am văzut, şi care nu se înscriu pe o linie europeană, nu sunt în concordanţă cu linia PSD", a spus liderul social-democrat.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 07.12.2020, 16:52

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD - Partidul Social Democrat via Facebook
  • Grindeanu a precizat că PSD va lua o decizie cu privire la alianța cu AUR în următoarele zile

"A fost o surpriză şi nu cred că doar pentru PSD, ci pentru toată lumea, faptul că această nouă formaţiune politică a făcut pragul electoral de 5%. Nu avem foarte multe date niciunii dintre noi despre formaţiunea respectivă, dar la ceea ce avem acum vă pot spune că există şanse foarte puţine spre zero să ne aliem cu un asemenea partid. Pentru că excesele pe care le-am văzut şi care nu se înscriu pe o linie europeană, nu sunt în concordanţă cu linia PSD. Dar, vă repet, nu e o decizie închisă sau luată de PSD, e o părere personală. Decizia va fi luată în acel Consiliu Naţional care va aveam loc undeva la jumătatea acestei săptămâni, două zile", a declarat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă luni susţinută la sediul partidului. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mai mult, întrebat dacă s-a întâlnit vreodată cu George Simion, co-preşedinte al AUR, Grindeanu a răspuns: "În perioada în care eram premier m-am întâlnit cu multă lume, dar nu ţin minte să mă fi întâlnit cu domnul George Simion".

Marcel Ciolacu: "Sunt convins că vom avea şi discuţii politice"

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, nu exclude însă o discuție cu reprezentanții AUR pentru a forma o majoritate parlamentară. "Cred că gândim la fel: să ne apărăm voturile, să vedem ce reprezentare vom avea exact în viitorul Parlament şi pe urmă sunt convins că vom avea şi discuţii politice", a spus liderul PSD.

Potrivit Biroul Electoral Central, după centralizarea voturilor din 14.685 secții de votare, Partidul Social Democrat se menține în continuare pe prima poziție, atât la Camera Deputaților, cât și în Senat, fiind urmat de PNL.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Sorin Grindeanu nu crede într-o alianță cu AUR: "Șanse puține spre zero. E o părere personală"