Afacerea "dulce" cu care Anca a dat lovitura. Primește comenzi pe bandă rulantă de Sărbători
Începe forfota în cofetării înaintea Floriilor şi a Sărbătorilor Pascale. Mai ales că în weekend sunt Floriile catolice, apoi urmează cele ortodoxe, Paştele Catolic şi cel Ortodox. Multe gospodine spun că nu mai au timp şi de prăjituri sau nu le ies atât de bune, aşa că le vor comanda. De la cozonaci şi pască, până la prăjituri cu fructe sau diverse tipuri de cremă, toate pot fi comandate de iubitorii de dulce. Din fericire pentru pofticioşi, mirosul şi gustul nu trec dincolo de ecran.
De Redactia Observator la 31.03.2023, 09:28Pentru aşa un deliciu se munceşte mult, spun cofetarii. Ingredientele şi timpul de "odihnă" al aluatului fac diferenţa.
Anca Susanu, administrator şi cofetar: Aici pregătim aluatul pentru cozonac. După care urmează să-l frământăm, să-l lăsăm la odihnă. Pregătim umplutura, din nou odihnă. Cel mai gustos cozonac este cel făcut de pe o zi pe alta.
Anca este o tânără antreprenoare din Deva care iubeşte dulciurile. Aşa că şi-a dorit să ofere şi altora reţete speciale.
Anca Susanu, administrator şi cofetar: Acesta este cozonacul. Acesta este produsul final.
- Cea mai bună reţetă de cozonac pentru masa de Paşte. Comenzile au început să curgă deja în cofetării: "Este...
- Rețeta cozonacului tradițional, reinterpretată în laboratoarele cofetarilor. Cu ce au fost înlocuite vechile...
- Cea mai buna reţetă de cozonac. Cum se prepară cozonacul pufos şi cât costă cel mai ieftin
Variante dulci pentru toate gusturile
Cozonacul tradiţional. Însă, spune tânăra, există variante pentru toate gusturile.
Anca Susanu, administrator şi cofetar: Avem şi cozonacul artizanal. Care arată cam aşa. Şi are în plus o glazură de ciocolată grozavă. Şi ornat cu ouă, să fie cu specific.
Tot mai multe gospodine spun că, mai ales de sărbători, le este mai uşor să cumpere de la cofetari.
Camelia Golban, vânzătoare: Cele mai căutate sunt prăjiturile de casă, prăjiturile asortate, în general. Cozonacul, care, asta se cere, pasca.
Anca Susanu, administrator şi cofetar: De Florii, cu siguranţă o să avem multe tortuleţe pentru că noi românii avem mulţi aniversaţi, foarte multe persoane cu nume de floare.
Cofetarii spun că principala dorinţă a clienţilor este ca ingredientele folosite să fie cât mai naturale.