Video Rețeta cozonacului tradițional, reinterpretată în laboratoarele cofetarilor. Cu ce au fost înlocuite vechile ingrediente și cât costă
Cozonacul tradițional are concurenţă: variantele reinterpretate, cu arome fine şi ingrediente sofisticate sunt din ce în ce mai căutate. Semn că ni s-au rafinat gusturile sunt comenzile pentru cozonaci cu ciocolata , fructe de pădure, fistic şi bine însiropaţi cu cognac.
Fistic în loc de nucă, ciocolată fină, franțuzească, în loc de cacao bătută cu albuș și zahăr. Rețetele bunicii au fost reinterpretate în laboratoarele cofetarilor pasionați de arta deserturilor rafinate. Sunt oferte şi pentru cele mai sofisticate gusturi, iar comenzile se țin lanț.
Ciocolata este și ea în topul preferințelor
Cristina Oprea, reporter Observator: Tradiţional sau sofisticat. Alegerea vă aparţine. Important este să existe belşug pe masa de sărbătoare, iar asta se vede cel mai bine în aceste zile în cofetării şi laboratoare unde se lucrează zi lumină pentru ca toţi clienţii să aibă ce pune pe masa de sărbători.
Iulia Cantea, reprezentant cofetărie: Lumea a început să caute şi lucruri diferite şi cel mai bine apreciat dintre produsele noastre este cozonacul cu cremă de fistic şi glazură de fistic. Pe lângă cozonacul tradiţional, cozonacul cu nutella se cauta foarte mult, cozonacul cu fistic şi cozonacul cu fructe de pădure.
Ciocolata este și ea în topul preferințelor. Oamenii o caută în deserturi, torturi sau praline.
Marinel Bejan, ciocolatier: Vor ciocolate franţuzeşti foarte fine, foarte delicate, tocmai de aceea, pentru Moş Crăciun oamenii si au dorit cutii cu praline pentru persoanele dragi. Vor gusturi sofisticate şi gusturi din ce in ce mai interesante şi delicate.
Pentru deserturile speciale, prețurile sunt cuprinse între 40 și 100 de lei pe kilogram.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰