Femeie moartă după ce a mâncat sardine într-un restaurant renumit din Bordeaux. Alte 12 persoane, internate pentru botulism
O femeie a murit și alte 12 persoane sunt internate în spital după un focar de botulism declanşat la un restaurant renumit din sud-vestul Franţei. Victimele consumaseră mai multe zile sardine înainte să se simtă rău.
De Redactia Observator la 14.09.2023, 12:01Naţionalitatea femeii decedate, în vârstă de 32 de ani, nu a fost încă stabilită, a declarat o sursă apropiată cazului. Un medic de la spitalul Pellegrin din Bordeaux, Benjamin Clouzeau, a declarat că alte 12 persoane mai primeau tratament de urgență miercuri dimineață, relatează The Guardian. Cinci dintre ei erau pe suport respirator. Grupul includea cetățeni americani, irlandezi și canadieni. Un cetățean german a călătorit acasă pentru tratament, la fel ca și un rezident din Barcelona, Spania, a spus medicul.
Toți mâncaseră la barul Tchin Tchin între 4 și 10 septembrie renumit pentru vin și mâncare. Toți au mâncat sardine care fuseseră depozitate de proprietarul restaurantului în borcane.
Autoritățile cercetează restaurantul, adăugând că nu pot exclude apariția altor cazuri de botulism, care are o perioadă de incubație de până la câteva zile. Infecţia poate provoca paralizie musculară care durează câteva săptămâni, pericolul cel mai imediat decurgând din mușchii respiratori afectați.
Ziarul local Sud-Ouest l-a citat pe patron spunând că a aruncat unele dintre borcanele cu sardine din cauza unui miros puternic atunci când le-a deschis. Dar altele „au apărut în stare bună și au fost servite clienților”, a adăugat el.