McDonald's, dat în judecată după epidemia de E.coli din SUA. Daune de 5 milioane de dolari pentru fiecare victimă
Lanțul de fast-food McDonald's a fost dat în judecată de consumatori, constituiți ca un colectiv, după ce mulți dintre ei au fost intoxicați cu bacteria Escherichia coli după ce au consumat un sandviș, relatează Reuters.
De Redactia Observator la 30.10.2024, 07:59- Ce vor românii de la România? Fii parte a campaniei Observator. Spune-ne ce vrei TU de la România printr-un video de 30 de secunde
- Cel puțin 13 morţi după inundații catastrofale în Spania. Printre victime şi 4 copii. Imagini dramatice cu oameni salvaţi în ultima clipă
Un consumator a murit și alți 75 s-au îmbolnăvit în ultimele zile, după ce au mâncat burgerul „Quarter Pounder” de la McDonald's. Se crede că epidemia este legată de ceapa din sandviș.
Daune de 5 milioane de dolari pentru fiecare client
Printre reclamanți se numără Amanda McCray din Chicago și William Michael Kraft din Davie, Fla. Aceștia au declarat în procesele lor că au prezentat simptome tipice unei infecții cu E. coli după ce au mâncat sandvișuri Quarter Pounder în octombrie. Ambii au declarat că nu ar fi cumpărat burgerii dacă McDonald's ar fi făcut public riscul de contaminare și că au fost prejudiciați.
Procesul, intentat la tribunalul federal din Chicago, solicită daune de peste 5 milioane de dolari pentru orice persoană din Statele Unite care a cumpărat burgeri Quarter Pounder contaminați cu bacteria E.coli. În total, cel puțin 22 de persoane au fost spitalizate în 13 state, a declarat Food and Drug Administration (FDA). Două persoane au dezvoltat sindromul hemolitic uremic, care poate duce la insuficiență renală gravă.
- Focar de E.coli la McDonald's. O persoană a murit şi alte zeci s-au îmbolnăvit după ce au mâncat hamburgeri în...
- Îngheţate la dozator şi vafe, duse la control la laborator. Rezultatele sunt îngrijorătoare
- Alertă sanitară pe plajele sălbatice Vadu și Corbu. Concentraţia de E-coli, chiar şi de 6 ori mai mare:...
Săptămâna trecută, lanțul de fast-food a suspendat vânzările de Quarter Pounder la mii de restaurante. Compania cu sediul în Chicago a început să reintroducă burgerii în meniurile sale săptămâna aceasta.
Directorul executiv Chris Kempczinski și-a cerut scuze clienților pentru epidemie. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe telefonice că situația pare să fie sub control și că are „încredere în siguranța alimentară la McDonald's”.