Secretul a fost DEZVĂLUIT! Ce trebuie să faci pentru a prepara CEI MAI BUNI MICI !
O reteta de mici apare intr-o scrisoare datata 16 iunie 1920. Reteta enunta ingredientele folosite, dar si instructiuni care trebuie urmate la prepararea micilor.
De Redactia Observator la 18.03.2015, 14:48O reteta de mici apare intr-o scrisoare datata 16 iunie 1920. Reteta enunta ingredientele folosite, dar si instructiuni care trebuie urmate la prepararea micilor.
De exemplu, micii trebuie intorsi de maximum trei ori pe gratar, se arata in scrisoare.
Reteta a fost folosita pentru prepararea micilor la restaurantul Carul cu bere, in perioada interbelica.
"Se ia carnita de vaca de la gat, fara a se indeparta grasimea si se da de doua ori prin masina, pentru a se marunti cat mai bine si cat mai uniform. Daca va fi carnea prea slaba, se va adauga ceva seu de vaca sau din lipsa acestuia chiar de oaie, ca la 100 pana la 150 de grame pe fiecare kilogram cantarit de carne. Nu se va lua in nici und caz slaninuta, costita sau carne de porc, care nu fac decat sa strice gustul si sa ia din minunata savoare a mititeilor, informează Bună Ziua Iași.
Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne.
Se pregatesc pentru fiecare kilogram de carne, mirodenii si condimente dupa cum urmeaza:
8 grame de piper proaspat pisat marunt
12 grame de cimbru uscat cat mai proaspat pisat marunt
4 grame de enibahar pisat marunt
2 grame de coriandru pisat marunt
2 grame de chimion turcesc pisat marunt
1 gram de anis stelat pisat marunt
8 grame de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de zeama de lamaie
1 lingura de untdelemn
1 capatana buna de usturoi aromat si nu din cel iute
La cantitati mai mari de cinci kilograme, se va aduga pentru fiecare alte cinci kilograme de carne, cate o masura mai mult din mirodeniile pomenite.