Legume şi fructe congelate, dar cu gust
Oamenii de ştiinţă de la o universitate suedeză au descoperit o nouă tehnică de congelare prin care spanacul, zmeura şi alte produse îşi păstrează aroma.
De Redactia Observator la 17.06.2014, 17:51- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Oamenii de ştiinţă de la o universitate suedeză au descoperit o nouă tehnică de congelare prin care spanacul, zmeura şi alte produse îşi păstrează aroma.
Cercetătorii au folosit o substanţă cu ajutorul căreia celulele rămân intacte chiar şi când peste ele se formează cristale de gheaţă. Substanţa este un zahăr natural de 5 ori mai puţin dulce decât cel obişnuit şi are rolul de a proteja celulele.
Evident, există şi contestatari ai acestei metode, care spun că şi aşa consumăm zahăr în exces şi nu avem nevoie de el şi în produsele congelate.